Зареждане

Hamill допуснат до двубой със стафилококова инфекция

Hamill допуснат до двубой със стафилококова инфекция
Публикувано на: Юни 21, 2010 в 15:02 ч

В събота, по време на The Ultimate Fighter 11 Finale, един въпрос бе задаван отново и отново от UFC феновете по спортни зали, барове, форуми и в Twitter: Какво е това нещо на гърба на Matt Hamill?

Matt Hamill и Keith Jardine в TUF 11 Finale. Ясно се вижда червеното петно на гърба на Hamill.

Отговора, Hamill даде на пресконференцията след двубоят си, като стана ясно, че червеното нещо на гърба му е стафилококова инфекция. Това от своя страна доведе до нов въпрос: Защо атлетическата комисия на щата Невада е допуснала Hamill да участва в двубой със стафилококова инфекция? 

 

От MMA Fighting поставиха този въпрос на Duff Holmes, мениджър на Hamill, който каза в неделя, че комисията е била наясно, че Hamill има инфекция, както и че докторите в комисията са прегледали гърба му, като медицинското заключение на тези, които са осъществили прегледа е било, че този стафилокок, не представлява никаква опасност за опонента на Hamill, Keith Jardine или когото и да било друг.

 

"Лекарите и комисията бяха запознати и многократно прегледаха червеното петно на гърба на Matt" каза Holmes. "Те стигнаха до заключението, че инфекцията отшумява и непредставлява никаква опасност за Matt или за някой друг в октагона."

 

Това медицинско заключение обаче, не е много правилно според някои наблюдатели. Д-р Johnny Benjamin пише, че това е едно "отчайващо лошо медицинско заключение" за това, че комисията на щата Невада допуска Hamill до двубой, като Zach Arnold посочва, че стафилококовите инфекции представляват оргомен риск за здравето на бойците.

 

В крайна сметка обаче, всичко свързано със здравето на бойците е в ръцете на атлетическата комисия. В случая с инфекцията на Hamill, бе именно решение на комисията, двубоят му да се състои.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес