Зареждане

Gleison Tibau: В Бразилия удържат 30 процента от печалбата ни с данци

Gleison Tibau: В Бразилия удържат 30 процента от печалбата ни с данци
Публикувано на: Януари 27, 2013 в 18:16 ч

Според боецът в леката категория на UFC, Gleison Tibau, състезателите на UFC дават 30% от печалбата си като данъци, когато се състезават в Бразилия. Ветеранът се е състезавал в UFC 16 пъти в кариерата си и твърди, че е плащал всички данъци и удръжки в края на годината. Но когато той се е бил в Бразилия през октомври е станал жертва на тамошното данъчно облагане.
 
"Професионално, бих искал да се бия в Бразилия, но финансово е абсурдно. В Бразилия се удърждат твърде много данъци, така че не съм толкова мотивиран да се бия там. Хората плащат данъци, нямам проблем с това, но парите не отиват нито в здравеопазването, нито за обществените блага. Ако плащам данъците и виждам ползата от това, съм съгласен... Политиците в Бразилия са много големи крадци. Когато се бия в САЩ, винаги декларирам доходите си в края на годината. В Бразилия още самото плащане е намалено, така че това са $50 000, които не получавам. Данъците са много високи. Аз и още един приятел, който се бие в Бразилия, не сме съгласни... Губим 30% от печалбите си."

От UFC обаче имат тенденция да добавят все повече двубои в Бразилия и ще е интересно да видим дали бойците ще се опитат да заобиколят някак данъчната система.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес