Зареждане

Denis Siver обвинява диетолога си за положителния допинг тест

Denis Siver обвинява диетолога си за положителния допинг тест
Публикувано на: Март 27, 2014 в 12:00 ч

Немският боец в категория перо на UFC, Denis Siver, даде положителен допинг тест пред атлетическата комисия на Невада, след победата си над Manny Gamburyan в UFC 168 на 28-ми декември. Комисията обяви резултатите на 15-ти март, но все още не е публикувала какво ще е наказанието на Siver. Въпреки това боецът вече даде своята версия на случилото се.
 
"Днес искам публично да заявя на феновете си и на хората, които ме поддържат, възможността сами да формират тяхното мнение и за това как обвиненията за допинг излязоха срещу мен.

Миналата есен треньорът ми, Niko Sulenta, получи диагноза рак, което ме принуди да се подготвям сам за двубоя си в UFC, като за пръв път останах без неговите напътствия и грижи. Niko винаги е бил жизненоважен при свалянето на теглото ми.

Затова преди UFC 168 ми се наложи да наема външен личен треньор и хранителен експерт, който да ми помогне с влизането в категорията. Диетологът ми препоръча нов метод на хранене от САЩ, който успешно се използвал от звездите.

Питах го дали суплементите, които ми дава, мога да ги ползвам без проблеми с оглед на това, че съм професионален състезател. Той ми потвърди, че мога. След това направих грешката да не проверя дали дадени съставки от добавките не са в разрез с правилата на UFC.

Отидох в САЩ и спечелих двубоя си. Бях шокиран когато разбрах, че има проблем с първите ми тестове, като се надявах вторите да са наред. Те обаче бяха намерили малко количество hCG в урината ми - това е малка съставка, което приемах по време на диетата ми и която е забранена в UFC.

Не искам да обвинявам никого за този резултат и поемам пълна отговорност за безхаберието си. Беше моя грешка от немарливост. Но се дистанцирам от всякакъв вид допинг. В предходните ми 16 двубоя в UFC не са намирани в мен никакви забранени вещества. Затова настоящите събития са шокиращи за мен и за моя отбор."

От UFC ще правят състезание в Германия на 31-ви май. Все още не се знае дали Siver ще може да се състезава там.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес