Зареждане

Demetrious Johnson спечели наградата на ESPY за 'Боец на годината'

Demetrious Johnson спечели наградата на ESPY за 'Боец на годината'
Публикувано на: Юли 13, 2017 в 15:00 ч
 
Шампионът на UFC и легендарен боец в категория "муха" на UFC Demetrious Johnson добави още едно признание към дългия си списък с постижения в сряда вечерта, когато беше коронясан като "Боец на година" на 2017 ESPY Awards.
 
Шампионът при 57-килограмовите в UFC надделя в тази класация над звездата на UFC Conor McGregor, както и над боксьорите Gennady Golovkin, Terence Crawford и Andre Ward.
 
От гледна точка на конкуренцията, Johnson (26-2-1) за последно защити титлата си в категория "муха", след като отказа в третия рунд претендента Wilson Reis в основното събитие на UFC on FOX 24 през април.
 
 
Тази победа отбеляза десетата поредна защита на титлата, което го изравни по този показател с дългогодишния шампион на UFC в средна категория Anderson Silva. Съчетайте това с най-многото победи, които Johnson има в историята на UFC в категория "муха" (11), най-дългата поредица от победи в дивизията (11) и спокойно може да се каже, че Demetrious е разчистил тази категория до основи.
 
Въпреки това, през последните месеци, човекът, известен като "Mighty Mouse", се въвлече в голяма публична вражда с президента на UFC Dana White.
 
Това се случи, след като Johnson почти си беше уредил мач с Rey Borg през август, в който да надмине рекорда на Silva за поредни защити на титлата. Въпреки това, White по-късно заяви, че отменя споразумението за този двубой в полза на мач срещу бившия шампион в категория "петел" TJ Dillashaw.
 
 
По-късно в изявление във Facebook Johnson не само разкри, че няма да приеме мач с Dillashaw, но също така му е писнало от проявата на липса на уважение, която той получава от UFC.
 
"Реших да говоря сега, тъй като чувствам, че моите ценности и характер на човек и боец са опетнени от организацията, за която съм дал потта и кръвта си през последните седем години. Ако искат да ме накарат да говоря и да насърчавам други бойци да се надигнат заедно, за да започнат да получават по-справедливо отношение, то тогава така да бъде.", заяви Johnson.
 
"Dana White стигна до там, че да ми заяви, че ако не се бия с TJ Dillashaw и държа на битка с Rey Borg, той ще се отърве от цялата дивизия (категория муха). White ми заяви, че това е за TJ и аз съм отнемал неговата възможност. Това, че той казва какво аз трябва да направя за кариерата на TJ, ясно показва къде е насочен неговият приоритет.", завърши Johnson.
 
Оттогава насам Johnson не е резервиран за битка, в която да защитава на титлата си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес