Зареждане

Dana White иска Conor McGregor да се съсредоточи върху UFC

Dana White иска Conor McGregor да се съсредоточи върху UFC
Публикувано на: Август 28, 2017 в 08:30 ч
 
За човек, който даде всичко от себе си, за да се случи битката между Conor McGregor и Floyd Mayweather, Dana White най-вероятно с облекчение видя как това приключение завършва. Не само, че White инвестира невъобразимо количество от времето си, насърчавайки битката, той прекарваше и цялата си седмица, като предсказваше победа за McGregor. Това не се случи, но White все още се гордее с показаното от Conor на ринга.
 
Просто не го занимавайте с други ММА срещу бокс мачове за известно време.
 
"Аз съм много горд с Conor тази вечер.", заяви White на пресконференцията след битката. "Това не е битката, която мислих, че ще бъде. Съвсем различна битка, отколкото очаквах. Когато влезете в професионалния бокс, знаете как е момчета, започвате да се биете четири рунда, после се биете шест рунда. Той изкара десет рунда с може би най-великия боксьор за всички времена."
 
"Сигурен съм, че вероятно вече сте видели това, но ако не сте го направил, числата на CompuBox в девет от битките на Floyd Mayweather, които са продължили 12 рунда, опонентите му са го ударили по-малко от 100 пъти за 10 рунда. Така че беше страхотна битка. Аз наистина съм горд с Conor."




И докато White не отхвърли категорично възможността McGregor да се боксира отново, беше ясно, че президентът на UFC иска нещата да се върната към нормалното.
 
"Предпочитам да не го прави. Това не е това, което той може най-добре. Той е боец в смесените бойни изкуства, където може да излезе и да покаже всичките си оръжия. Тази вечер той можеше да използва само ръцете си. Все пак се справи страхотно. Бих предпочел да се бие в света на смесените бойни изкуства, готов съм да се върна в UFC и да правя това, което правя най-добре."
 
Това означава, че президентът на UFC не е много възприемчив към други битки между двата спорта, като например евентуална битка между шампиона в тежка категория Stipe Miocic и боксовия шампион в тежка категория Anthony Joshua.
 
"Дори не искам да говоря за други мои момчета и боксов мач. Това беше едно от тези неща, които се случват от само себе си. Тази битка беше изградена от дъното от феновете до медиите и след това от нас. Рядко събитие. Не искам да го правя отново."
 
"За такова нещо трябват две много специални личности на правилното място в точното време, за да постигнете това, което тази битка постигна. Трябва да имате подходящите хора на точното място в точното време. Тези неща не се случват постоянно."





 
Запитан дали ще му бъде трудно да върне Conor McGregor в света на MMA, където се правят десетки милиони вместо стотици, Dana се засмя:
 
"Ако нашите битки продават толкова много телевизионни пакети и продават толкова билети на такива цени, всички ще бъде много щастливи. Никой няма да се оплаква за нищо", завърши White.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес