Зареждане

Боецът Гоерги Валентинов - първият преподавател по ММА в НСА

Боецът Гоерги Валентинов - първият преподавател по ММА в НСА
Публикувано на: Октомври 8, 2016 в 08:28 ч
Източник: novinata.bg
Кметът Живко Тодоров се срещна днес с ММА боеца Георги Валентинов по повод важната победа, която той записа при дебюта си в EuroFC, най-голямата професионална ММА организация в Европа. За пръв път от тази есен този спорт ще се изучава в Националната спортна академия „Васил Левски”, а 23-годишният старозагорец ще бъде преподавател, стана ясно по време на срещата, съобщава сайтът novinata.bg.
 
„В момента ММА е най-атрактивния от всичкибойни спортове, който привлича много млади хора. Георги е пример за подрастващите и показва как човек трябва да се труди, да показва своите достойнства и най-вече това, че мястото на един боец е на ринга, а не да се бие на улицата. Това показахме с гала-вечер миналата година, против насилието и „за“ спорта”, каза Тодоров.

По думите му, боецът може да бъде еталон за младите като дисциплина, трудолюбие и достойнства на характера.
 
„Не на последно място той прославя Стара Загора и България, защото когато вдигна българското знаме всички се чувствахме горди“, сподели градоначалникът.

За следваща стъпка в кариерата си Георги Валентинов определя подписването до две години на договор с UFC, най-голямата професионална ММА организация в света. В момента той е в топ-3 на Европа, а амбициите му са да се изкачи до първите в света.
 
„Радвам се, че постигнах победа срещу бившия състезател от UFC Андреас Стал, защото това е голяма крачка напред в международната ми кариера. Следващата ми цел е да подпиша договор с UFC. Това е моята мечта и вярвам, че съм тръгнал по правилния път”, каза Георги Валентинов и благодари за постигнатото на личния си треньор Борислав Бояджиев, с когото тренира от три години, на първия си треньор Красимир Джамбазов, на президента на ММА федерацията Станислав Недков, както и на кмета Живко Тодоров.
 
„Имаме да свършим още работа, за да бъдем сред най-добрите в света. Смятам, че всичко трябва да се случва плавно“, обясни президентът на Българската федерацията по ММА Станислав Недков. Той благодари на всички членове на федерацията и най-вече на Живко Тодоров, като призна, че тя съществува благодарение на него. „Ако всички кметове бяха като него, спортът в България щеше да е на друго ниво. Големите международни мачове предстоят, имаме да свършим още работа, за да бъдем сред най-добрите в света“, призна Недков.
 
„Много труд и много саможертва стои зад успеха на Георги, който има 10 победи с международно участие“, разкри треньорът му Борислав Бояджиев, който описва ММА боеца като изцяло отдаден на спорта професионалист. По думите му, на късмета се осланят само слабите, а в ММА федерацията вярват само на себе си и на труда, който полагат. Три старозагорски ММА клуба членуват в нея.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес