Зареждане

Румен Димитров - Близнака: Ще се бия с Мигел Кортес на „MAXFIGHT 21”

Румен Димитров - Близнака: Ще се бия с Мигел Кортес на „MAXFIGHT 21”
Публикувано на: Май 10, 2011 в 13:32 ч

Румен Димитров – Близнака е един от най-опитните състезатели по бойно самбо на България. Той ще се бори в категория до 82 кг. на Европейското първенство, което ще се проведе от 13-ти до 15-ти май в зала „Универсиада". 

"Най-сериозният ми конкурент на Европейското ще е руснак. Те са водеща сила в бойното самбо. Мисля, че при една добра тактика всичко ще бъде наред и ще стъпя на най-високото стъпало на стълбичката. Старая се да слушам какво ми казва брат ми все пак той бе един от най-добрите състезатели. По-лек съм малко от тази категория, но се чувствам много добре подготвен", каза Румен.

Той ще вземе участие и в поредния ММА турнир от веригата „MAXFIGHT". Надпреварата ще се проведе на 27-ми май в Зимния дворец на спорта, с начален час 20:00. Негов противник ще бъде испанецът Мигел Кортес.

Гледах някои срещи на Кортес, добър боец е. Има 5 победи и една загуба на професионалния ринг. Състезава се от 2007-а година, но мисля, че аз съм по-добрия. Между Европейското и ММА турнира има малко време, но ще се постарая и на двете места да се представя убедително. Гледам да не мисля за контузии. Може би лятото с брат ми ще участваме на международен турнир по смесени бойни изкуства в чужбина.", завърши Румен.

Димитров е двукратен европейски и световен шампион по бойно самбо. На ММА ринга той е със статистика 16 победи и 2 загуби.

Източник: Livesport.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес