Зареждане

Георги Валентинов излиза срещу Andreas Stahl в EuroFC 01 през октомври

Георги Валентинов излиза срещу Andreas Stahl в EuroFC 01 през октомври
Публикувано на: Август 16, 2016 в 15:00 ч
 
Миналата седмица бе съобщено, че Andreas Stahl (10-2) е подписал с EuroFC и ще дебютира на 01 октомври в Espoo, Финландия в EuroFC 01. Днес стана ясен опонентът му, който е високо оцененият в класациите българин Георги Валентинов (18-3).

Това ще отбележи втората битка на Stahl, след напускането му от UFC, където дебютира за кратко в две излизания срещу топ опонентите Gilbert Burns (11-1) и Santiago Ponzinibbio (23-3). 28-годишният Stahl се завърна с победа в кариерата през юни тази година, когато стана първият боец победил небезисвестният Уелски боец Lewis Long(12-4).

Георги Валентинов е 23-годишен, който мнозина считат за един от най-добрите бойци на полусредна категория в Европа. Протеже на българският ММА пионер Станислав Недков Валентинов впечатлява с дванадесет поредни победи, а последната му загуба е преди повече от три години и половина.

Това ще е сериозен двубой за двамата състезатели. Stahl ще се изправи срещу другия най-добър в Европа и ще се стреми да докаже, че все още е един от най-добрите в полусредна категория на континента. В същото време, Валентинов ще търси победа над Stahl като основен претендент в полусредна категория, за да оправдае похвалите, които е получил до този момент в кариерата си.

Коментарът на EuroFC мачмейкърът Tim Leidecker за двубоя е следният:
 
"Следя развитието на Георги през последните три години и съм много впечатлен от последователността и завършеността на играта му въпреки младата възраст. Когато се появи възможността Георги да участва на EuroFC, дори не се наложи да се замисля два пъти. Това момче е истински войн, който иска да се докаже и не бяга от предизвикателства."

"Andreas влезе в UFC с отлична репутация, след като победи редица топ перспективни бойци, като Johan Vänttinen, Damir Hadzovic и Abus Magomedov. В октагона той трябваше да се бори със силни противници, а също и здравни проблеми. Напълно здрав отново, той надви високо оцененият Уелски боец Lewis Lon в първата битка след завръщането си през това лято."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес