Зареждане

България в една група с Турция, Австралия и отбора на света

България в една група с Турция, Австралия и отбора на света
Публикувано на: Декември 12, 2008 в 16:11 ч

Жребият за предстоящите през 2009 година срещи от световната верига М1 Чалъндж, отреди на българите място при съставите на Турция, Австралия и световния звезден тим (Word Star Team). Четирите групи са съставени от по четири отбора, всеки един от тях с петима бойци - категории 70 кг, 77 кг, 84 кг, 93 кг и + 93 кг (и пет резерви). В един от кръговете на веригата М1 Чалъндж страната ни ще бъде домакин.

"Вероятно ще имаме уникалната възможност да се класираме на полуфинали", коментира изпълнителния директор Теодор Карастоянов. Първият мач на българския отбор е на 5-ти април срещу отбора на света, който е съставен от състезатели от САЩ, Япония, Финландия, Франция, Корея и Испания.

Националния български отбор по ММА ще бъде официално представен в началото на месец февруари в Бургас. По всяка вероятност капитан на тима ще бъде многократният шампион Йордан Радев, а национални екипи със сигурност ще облекат и бургазлиите Атанас Джамбазов (93 кг) и Янко Янев- Нинджата (70 кг).

За представителния тим предстои тренировъчен лагер край морето, като в началото на февруари за специален семинар в Бургас ще пристигне тайландската звезда Боакау Пор Прамук. През април съставът по ММА ще води подготовка в Бургас заедно с холандската легенда Роб Камън. Актьорът и 9-кратен световен шампион в момента подготвя в USA един от най-силните бойци в UFC Би Джей Пен за важен сблъсък с Джордж Сен Пиер на 31-ви януари.

mma българия бойни спортове

Източник: БТА

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес