Зареждане

Български войник срещу английски уличен боец - една от атракциите в SFC 5

Български войник срещу английски уличен боец - една от атракциите в SFC 5
Публикувано на: Юни 2, 2017 в 17:15 ч

ММА състезанието SFC 5: Unbreakable Spirit ще се проведе тази неделя, 4 юни под открито небе в самия център на София - на жълтите павета на площад Батенберг от 19:00. Входът за зрители е свободен, а организаторите са предвидили пищно шоу и атрактивни битки.

Една от тях е в категория до 75 кг и ще е между българинът Нури Хабилов и английският уличен боец Andrew Conor.

Conor е известен в Англия с лютия си нрав и е категоричен, че идва само с едно на ум.
 
"Казаха ми, че опонентът ми е много силен, но ако трябва да съм честен, въобще не ми пука! Идвам за да се бия!"

Conor има опит не само в нелегалните битки, а от известно време е и професионалист, записвайки над 40 ММА срещи.

Хабилов междувременно се готви под ръководството на няколко треньора и е готов за всички сценарии, които могат да се развият по време на битката.
 
"Вече завърших финалния етап на подготовката си. Чувствам се свеж и съм готов за битка.

Готвя се вече втори месец двуразово. Тренирах всички аспекти на играта - както в стойка, така и на земя. Помагат ми и момчетата от ММА Ултимейт - Шумен."

Вече осма година Нури е в челните редици на Българската армия. Работата му като професионален войник не му пречи на подготовката - имаш ли желание, има и начин, смята той, като използва натоварванията в работата си, за да тренира издръжливостта си, която е от изключителна важност и при двубоите на ринга.

За него да бъде военнослужещ на България е сбъдната мечта.
 
"В детството ми повечето филмови герои, на които симпатизирах, бяха войници. От тогава това ми беше мечта, която се сбъдна и съм доволен не на 100, а на 1000 процента.

Обичам родината си много. За мен е гордост да бъда войник."

Нури има участия както в професионални ММА двубои, така и в над 10 държавни първенства, от които има 5 медала. За предстоящата си битка той приема още едно предизвикателство - ще се бие в горна категория срещу по-едър противник. Но това не е проблем за боец като него, който обича предизвикателствата.
 
"Излизам за победа. Ще изляза и ще спазвам стратегията, изготвена от моите треньори. Ще дам всичко от себе си, за да зарадвам публиката и да донеса победа за България."

Ако искате да подкрепите Нури Хабилов, който ще се бие за честта на България, заповядайте на SFC 5 тази неделя на площад Батенберг - вход за зрители: свободен, а ако искате да се насладите на шоуто от първите редове, ВИП билетите са в продажба на касите на ticketportal.bg и eventim.bg.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес