Зареждане

Mirko "Cro Cop" Filipovic се оттегля официално

Mirko "Cro Cop" Filipovic се оттегля официално
Публикувано на: Септември 25, 2009 в 00:48 ч

Mirko "Cro Cop" Filipovic я нарича кариера. 35-годишният бивш шампион от турнира PRIDE, официално се оттегля от активна състезателна кариера в смесените бойни изкуства (ММА). Mirko ще бъде запомнен с множеството зрелищни нокаути над своите противници, както и с репутацията на един от най-опасните ММА бойци на всички времена.

 

 

Бившият хърватски елитен анти-терорист, има професионален рекорд от 25-7-2 и 13 годишна кариера в бойните спортове. Пътя на Mirko, преминава от туринира K-1 през 2001 г., към тежката категория в ММА, побеждавайки бойци като, Kazuyuki Fujita, Wanderlei Silva, Kazushi Sakuraba, Heath Herring, Aleksander Emelianenko, Josh Barnett и достига до най-голямата ММА промоция, UFC.

 

Mirko печели дебютния си двубой в организацията, срещу Eddie "Enforcer" Sanchez през февруари 2007 г. В последните си четири двубоя обаче, Cro Cop допуска три големи загуби, от бойците Gabriel Gonzaga, Cheick Kongo и последната му и най-скорошна, срещу Junior dos Santos в UFC 103: Franklin vs Belfort.

 

 

Тази последна загуба, както и нагласата на Filipovic преди двубоя, доведе до решението му.

 

"Не изпитвам повече никакъв хъс и глад за победа", каза Filipvoic. "Започнах отново да се бия, но безопасно ли е? Аз не съм готов да поемам излишни рискове. Бих искал да благодаря на всички, които ме подкрепиха и застанаха до мен и на всички, които ми помогнаха при подготвката за този двубой. През последните 20 години, живях като военен. Ставане в 6:00 часа, тренировки и сериозни физически натоварвания до 8:00 часа. Искам нормален живот. Влизам в клетката и си мисля за риболов в Privlaka. По този начин, просто не може да се спечели който и да е двубой."

 

Източници близки до боеца заявиха, че Mirko е инструктирал мениджъра си Zvonimir Lucic да "освободи всички членове на Cro Cop Team от изпълнение на служебните им задължения." Filipvoic даде да се разбере на хората от обкръжението си, че решението му е окончателно и за промяна или отмятане от него и дума не може да става.

 

"Нямам никаква мотивация, ето защо е време да се оттегля", заяви Filipovic пред медиите и добави, "Благодаря на всички, които ме подкрепяха!"

 

 

Екип на ММА България:

 

От името на всички фенове на смесените бойни изкуства в България и по света, екипа на сайта, изказваме едно голямо БЛАГОДАРЯ на Mirko "Cro Cop" Filipovic, за множеството страхотни двубои и спиращи дъха моменти, които той ни поднесе, за което ще сме му вечно признателни! Благодарим ти Mirko!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес