Зареждане

Деца-сираци се впускат в кървави ММА битки в Китай

Деца-сираци се впускат в кървави ММА битки в Китай
Публикувано на: Юли 23, 2017 в 14:00 ч

Френската новинарска агенция Франс прес пусна репортаж, в който показа как ММА клуб осиновява стотици деца-сираци и ги тренира да станат ММА бойци.

През 2015-та в Китай е имало 500 000 деца сираци, като само 5% от тях са били осиновени и само 20% отгледани с държавни пари, така че проблемът там е голям. И докато ученето на ценностите на бойните изкуства е супер за децата за развиване на тяхното самочувствие и дисциплина, участията на малолетни в ММА битки е може би прекалено крайно.

В следното видео може да видите как две 11-годишни момчета се бият по ММА правилник, който явно забранява ударите с лакти, но всичко дурго е позволено.

Момиче с бикини пък отброява рундовете, а водещия на събитието обявява по микрофона как момчетата "се бият за съдбата си".

Според документалния филм повечето от децата в клуба са от малцинствата в Китай, включително и тибетци.
 

 
Местния вестник "Bejing News" обвини клуба, че се възползва от децата.
 
"Дали децата се радват на правото си на образование, докато минават през строги тренировъчни режими и се бият в кървави двубои," питат от вестника.

Репортажът завихри голям дебат в Китай, където мнозина порицаха дейността на клуба, докато други я защитиха, смятайки че ако не беше този шанс, децата най-вероятно щяха да са по улиците и да станат престъпници.

В документалния филм 14-годишният Xiaolong споделя, че се радва единствено, че има храна на масата пред себе си.
 
"Тук има всичко - храна, дрехи и място, където да живеем. Храната тук е много по-добра от у дома. Имаме говеждо месо и яйца, а у дома мога да ям само картофи."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес