Зареждане

Стоян Копривленски дебютира в GLORY

Стоян Копривленски дебютира в GLORY
Публикувано на: Април 20, 2017 в 19:33 ч
Източник: flagman.bg
Бургаският боец Стоян Копривленски ще стане едва вторият българин, участвал в най-престижната верига по кикбокс Glory, съобщава новинарския сайт flagman.bg.

В момента надпреварата събира най-силните състезатели по този спорт. Настоящият шампион на Glory в тежка категория е Нико Верхувен. В края на м. г. холандският исполин победи супер звездата Бадр Хари в определения от специалистите като "най-големия мач в историята на кикбокса" и на 20-ти май ще защитава титлата си в централния двубой на вечерта.
 
Световният и европейски шампион по муай тай Копривленски е получил огромното признание едва броени дни след златния медал в Тайланд.
 
„Мечтите сега са цели!“, обяви бургаският боец след добрата новина.

Копривленски разкри ексклузивно за Флагман.бг, че днес ще лети за Холандия, където ще се готви под ръководство на Майк Пасение до боя с Пол Янсен на Glory 41 в Ден Бош. Считаният за един от най-големите специалисти по бойни спортове в световен мащаб е личен треньор на Бадр Хари от 2005 г.
 

 
Припомняме, че Копривленски вече гостува на Пасение в неговия Mike’s gym. Легендарната школа е дом на шампиони като Бадр Хари, Алистър Овърийм, Гьокан Саки, Мелвин Мано и Муртел Грьонхарт. (ВИЖ ОЩЕ ТУК)
 
„Голяма заслуга за всичко има Любен Стефанов от DJANNY. Той направи връзката с Майк и на лагера миналото лято успях да впечатля именития треньор. 5 седмици ще се готвя при него. Той ще бъде в моя ъгъл по време на мача, но искам там да има и български треньор“, каза Копривленски пред Флагман.бг.

Бургазлията разкри още, че в Холандия ще има възможност да тренира заедно със супер звезда като Муртел Грьонхарт. Той също като него ще се бие на 20-ти май в Glory 41.
 
„Вече е време да изляза на голямата сцена и да се бия с по-сериозни противници. Много съм мотивиран и развълнуван. Ще дам всичко от себе си, за да победя. Надявам се, че в Холандия ще има сериозна българска агитка, която ще ме подкрепи. Не съм спирал да тренирам. Научих за предложението, веднага щом кацнах в България след световното първенство в Тайланд. За противника си знам, че има и други мачове на Glory, а там няма случайни бойци“, коментира Копривленски, който е считан за един от най-големите таланти в бойните спортове у нас.
 
Преди около месец Антон Петров направи дебюта си в GLORY 39 с кратко предизвестие като заместник на контузен боец, изправяйки се срещу опасния и опитен Marat Grigorian. За съжаление българинът не успя да стигне до победа, но се би до последен дъх.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес