Зареждане

Шестима отиват на световното по муай-тай в Тайланд

Шестима отиват на световното по муай-тай в Тайланд
Публикувано на: Март 13, 2010 в 09:12 ч

Шестима бойци ще представят България на световното първенство по муай тай в Тайланд, четирима са от Варна -
световната шампионка от миналата година Пламена Димова, от "Боил" - Варна (до 48 кг), Цветелина Лалковска от "Арис" - Враца (до 52 кг), Павел Филимонов от „ТИМ” - Варна (до 67 кг), Владимир Вълев от "Викинг" - Варна (до 71 кг), Димитър Илиев от "Аргус" - Варна (до 81 кг), Петър Вълков от "Зевс" - Плевен (+ 91 кг). Треньор е Димитър Топалов от Бургас. В групата е съдията Георги Георгиев от Бургас. Водач на делегацията е секретаря на федерацията ни Мария Бомбова.

Съставът бе предложен от Николай Рачев - член на УС на БККБМТ, президент на бургаския клуб "Самурай" и бе утвърден от УС на федерацията. Пламена е световна шампиона от миналата година и ще защитава титлата си. Лалковска е световна шампионка за девойки отпреди 2 години и европейска в К1 за девойки за 2009 г. Филимонов, Вълев и Димитър Илиев са известни с титлите и медалите си. Петър Вълков в кат. + 91 кг. е бронзов призьор от световното през 2009 год. Всички те имат достатъчно медали и на практика са
най-опитните ни състезатели.

Клуб "Самурай" (Бс) и треньорът Димитър Топалов са най-прогресиращият спортен клуб по муай тай в България и са с отлично представяне на състезателите от последното държавно първенство в този спорт, поради което треньорът бе предпочетен от УС за треньор на националната гарнитура.

димитър топалов муай тай

Димитър Топалов

източник: Varna Sport

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес