Зареждане

Нова бойна лига BULfight с първо издание през октомври

Нова бойна лига BULfight с първо издание през октомври
Публикувано на: Юни 6, 2019 в 12:10 ч
Задава се нов проект в света на българските бойни спортове. А когато откриваме, че зад него стои екипа на SFC, всички очакваме с нетърпение нещо грандиозно в което знаем, че компромис с класата не може да съществува.

Въпреки заслужената почивка до следващото събитие през Октомври, новините около SFC не спират и там продължава да кипи интензивна работа.

Президента на организацията Георги Анадолов, в партньорство с Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай, полага основите за създаването на една нова лига BULfight. Тя ще е насочена единствено към българските бойци и ще дава възможност за организиране на турнири (гранд прита) в които да вземат участие млади, проспериращи бойци, давайки им шанса да извоюват излизането на голямата сцена.
Новата лига ще даде възможност и за обиграване и налагане на млади български рефери и съдии в екип с едни от големите международни имена, които са част от SFC officials team.

Първото издание на BULfight ще се проведе още на 5-ти Октомври, съвместно с деветата гала на SFC. Там ще наблюдаваме гранд при по кикбокс в категория 77 кг, с награден фонд от 4500 лв, разделен между финалистите. Като победителя ще си тръгне с чек за 2000 лв, заработвайки и 1000 лв за своя клуб, а загубилия на финала ще се утеши с чек от 1000 лв и 500 лв за своя клуб. Възможност ще се даде на всички клубове от страната да вземат участие и излъчат свой представител в надпреварата, като кантара ще се проведе в деня на събитието.

Всички заинтересувани и желаещи, могат да изпратят заявка за участие на [email protected]

BULfight се очертава да се превърне в Българската лига на подрастващите бойци, като на 5-ти Октомври тя ще подгрее страстите към сблъсъка на големите в основната карта на SFC 9 с главна среща в стил ММА, дългоочаквания реванш между Камен Георгиев и Калоя Колев.

Вижте също: Реванш между Калоян и Камен в SFC? Шампионът е готов!

След изчерпателния отговор от съдийската колегия към контестацията на Камен за загубата му от Dan Edwards, българския ветеран все пак получава своя шанс да се изправи отново лице в лице с непознаващия загуба гладиатор Калоян Колев.

За жалост основния двубой в стил К1 от картата на SFC, между титаните Бранко Бабачев и Деян Топалски, изглежда ще пропадне поради възникнала контузия на Бранко, която не му позволява да се подготви на ниво за тази тежка среща. Но ние вярваме, че той скоро ще се възстанови и този мач все пак ще стане реалност, защото Бранко не веднъж ни е доказвал, че носи мъжко сърце и не се бои от предизвикателствата.

Очаквайте съвсем скоро още горещи новини покрай българския гранд SFC и подробности за останалите участници.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес