Зареждане

Dzhabar Askerov: Преживях много трудности и голяма бедност

Dzhabar Askerov: Преживях много трудности и голяма бедност
Публикувано на: Август 6, 2019 в 00:00 ч
Dzhabar Askerov се завръща на ринга малко по-късно този месец, за да се изправи срещу Samy Sana в полуфинална битка от турнира на ONE в категория перо по правилата на кикбокса. Двамата ще се бият на ONE: DREAMS OF GOLD, което ще се проведе на 18-ти август в Банкок и победителя ще се приближи до крайната награда, която е един милион долара.

Askerov е с рекорд 108 победи, 35 загуби и 2 равенства в кикбокса. Той е сред най-добрите в света, но за да стигне до тук е минал през доста труден път:


Дагестан не е лесен регион и за да живееш там трябва да си корав. Живота на улицата те прави силен. Нямаш други варианти и трябва да си в залата. Много момчета ще те бият на улицата, ако не си достатъчно здрав. Бойните спортове са много известни при нас и всеки е тренирал нещо. Главно се тренира борба и аз съм тренирал борба, след което смених. 

По онова време имахме много проблеми с парите и баща ми не можеше да си позволи да ми купи ръкавици. Трябваше да тренирам със зимни ръкавици. Тези ръкавици са доста тънки и винаги се нараняваш. Когато баща ми беше жив ме караше с колата до залата всеки път. 

По-късно баща ми почина и настанаха тежки времена. Понякога бусовете не спираха, защото ние бяхме деца и те мислеха, че нямаме пари да платим. Доста пъти се налагаше да ходя пеша в дъжда и снега. Никога не съм съжалявал за нещата, които ми се случиха, защото те ми дадоха голям опит. 

В младите ми години никога не сме имали много пари и това ме мотивира да се занимавам с бойни спортове. Тогава си казах, че трябва да се бия, за да изкарам пари за семейството. Започнах да се бия и да изкарвам пари и си казах, че трябва да правя повече, за да не се налага никога да имаме нужда от пари. 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес