Зареждане

Два шампионски пояса за бойците на ТЕРЕС от Young Fighters Kickboxing

Два шампионски пояса за бойците на ТЕРЕС от Young Fighters Kickboxing
Публикувано на: Юли 29, 2022 в 18:36 ч
През изминалата събота в гр. Пазарджик се проведе гала вечер по кикбокс „Young Fighters Kickboxing“ организирана от местния клуб Спартак Пазарджик. На гала вечерта взеха участие 48 бойци от цяла България. Двубоите бяха по правилата на аматьорския кикбокс правилник в стиловете „К-1“ и „Лоу кик“.

Бойците от TERES Gym & Fight Club, Пловдив се завърнаха с два шампионски пояса. Първият пояс бе за младата надежда на клуба Марио Аржанов. Той се изправи срещу опитен противник от ЦСКА, София в стил лоу кик в категория до 57 кг. Марио беше безапелационен и още в първия рунд успя да пласира силно ляво маваши (удар с крак) в трупа на опонента си, а веднага след това добави и тежка серия с ръце, която го довърши. Така той спечели с нокаут първото си участие на подобна гала вечер.

Следващия наш участник бе Ивайло Панев. Ивайло също се изправи срещу представител на софийската школа на ЦСКА. Мача беше един от най-зрелищните на гала вечерта и се следя с интерес от цялата публика до последната секунда. Опита на Ивайло си каза думата и той успя да натрупа точка след точка, рунд след рунд. В третия рунд не остави никакво съмнение за превъзходството си и убеди и тримата съдии, че той е шампиона на вечерта!

Успеха на двамата само доказа, че ако се положи достатъчно труд и постоянство резултатите са неизбежни. Тези двубои бяха част от подготовката на двамата ни бойци за предстоящото Световно и Европейско първенство в края на годината. Предстоят още няколко месеца на тежки тренировки и надежда за Световна и Европейска титла за Пловдив и клуба ни.

На гала вечерта в Пазарджик, взеха участие още трима млади бойци от TERES Gym & Fight Club, това са Борис Илиев, Теодора Хаджиева и Кристиян Божков. И тримата направиха много добри двубои, но за съжаление загубиха своите мачове. Но показаха сърцата игра и надграждане на техническите умения, а това в този етап от тяхното развитие е много важно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес