Зареждане

Бойците от 'Спартак Пазарджик' обраха медалите на международен турнир по кикбокс в Козлодуй

Бойците от 'Спартак Пазарджик' обраха медалите на международен турнир по кикбокс в Козлодуй
Публикувано на: Ноември 12, 2018 в 11:47 ч
Източник: Спартак Пазарджик
Изпратено от: ronin74
Състезателите от Пазарджишкия клуб по Кик Бокс "Спартак Пазарджик" завоюваха два златни, три сребърни и четири бронзови медала в международния турнир по Кик Бокс за купата на АЕЦ "Козлодуй". Малки и големи кикбоксьори от различни клубове в страната и чужбина мериха сили на два ринга. Събитието се проведе в спортната зала "Христо Борисов" в Козлодуй.

Във втория международен турнир по кикбокс за купата на АЕЦ "Козлодуй" взеха участие близо 140 състезатели от пет държави - Гърция, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и България. Много емоции, възгласи, препълнена зала със зрители, куп медали, грамоти и заслужени аплодисменти съпътстваха второто издание на отворения шампионат по Кик Бокс на ринг в стил "Лоу-кик".

Турнирът се проведе в рамките на съботния ден, в който се изиграха близо 130 мача във всички възрастови групи - от 7 годишни деца до мъже и жени. Домакин и организатор бе спортен клуб "Златните момчетата" в лицето на неговия председател Георги Вачев. Екип от професионални съдии и рефери на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай съблюдаваха за правилата по време на мачовете.

Бойците на СК "Спартак Пазарджик" се представиха отлично! Илия Ненов в категория ЮСВ до 75кг спечели злато с блестяща игра и две категорични победи. Иван Радев - мъже до 63,5 кг взе бронз в доста оспорвана среща, която беше и една от най-атрактивните на турнира. Негов противник беше представител на Сърбия, който се състезава и на профи-мачове. Загубата на нашето момче беше с много малка разлика, но го остави трети в класирането, което обаче също е много добър резултат. Много добра игра при дебюта на Георги Георгиев, мъже до 63,5 кг - на финал срещу Сърбия и сребърен медал. Сребро и за Ингилян Троянов до 63,5 кг младежи, ученик на Спортно Училище Пазарджик с профил Кик Бокс, сребро за Николай Петров, трети места за Йордан Топалов и Цанко Люгов до 81кг, който демонстрира отлична игра, но се наложи прекратяване поради контузия ,второ място  за Алекс Паров и трето  Светослав Танчев за дебюта му на ринг , много добра игра, въпреки загуба срещу играч на Кюстендил състезаващ се и на профи мачове.

За всички шампиони на ринга бяха подсигурени медали, грамоти и купи, както и предметни награди. Изпитахме и честта и огромното удоволствие да бъдем част от най-зрелищната, последна битка! В нея мериха сили Дани Божилов от нашия клуб  и сърбин в най-тежката категория над 91 кг. Спортната зала се "тресеше" от виковете на многобройната публика и възгласа "Българи, юнаци!"

Българският състезател от "Спартак Пазарджик" победи своя противник от Сърбия. Божилов се наложи категорично още в първата среща в първия  рунд с отказване на противника си. Треньорът Илко Аджов сподели удовлетворението си от постигнатите резултати.

"От тук нататък за момчетата на Спартак предстоят още много тренировки и състезания, в които да доказват не само своята физическа и тактическа подготовка,  но и да градят характери на силни мъже и хора," добави спортният психолог на отбора Марияна Влахова-Аджова.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес