Зареждане

Леонид Тодоров победи едни от най-добрите граплъри в България

Леонид Тодоров победи едни от най-добрите граплъри в България
Публикувано на: Септември 9, 2020 в 12:21 ч
Автор: Петьо Петров
Източник: chervenkarton.com
Леонид Тодоров се завърна с гръм и трясък след контузия на татамито. Възпитаникът на Бойни спортове Монтана спечели златен медал на проведения в столичната зала „Левски Запад“ първи по рода си Pro Grappling Invitational турнир. В него бяха поканени само 8 състезатели до 77 кг, които трябваше да определят най-добрия граплер в България в тази категория, съобщава chervenkarton.com. Срещите се проведоха по правилника на ADCC.

По пътя към финала Леонид преодоля по точки своите съперници, а на финала се справи и с представителя на домакините от Боен Клуб Левски София Борис Тонев, на който му предстои участие на европейското първенство ADCC в Полша през месец октомври.

„Това бе важна победа за Лео, предвид тежката година за него, през която бе преследван от контузии и претърпя операция на ръката. Няколко дни преди турнира той получи своя кафяв колан по BJJ и накара всички в отбора да се гордеем с него“, заяви треньорът на монтанския клуб Николай Цоков-Колето.

На турнира в София за Бойни спортове Монтана участва още един състезател - Мартин Иванов. Той обаче загуби първата си среща и отпадна на ¼ финалите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес