Зареждане

Топ таекуондистите ни с травми, под въпрос за 'Sofia Open'

Топ таекуондистите ни с травми, под въпрос за 'Sofia Open'
Публикувано на: Март 2, 2018 в 10:08 ч
Източник: novsport.com
Над 1500 състезатели ще участват в петия международен турнир по таекуондо "Sofia Open", който събира световния елит на 3 и 4 март в зала "Асикс Арена", разкри на специална пресконференция председателят на федерацията Слави Бинев, съобшава novsport.com.
 
Надпреварата се организира от таекуондо клуб "Рамус" и Българската федерация по таекуондо WTF - олимпийска версия.
 
В надпреварата ще се включат участници от 46 държави от 6 континента. В София ще пристигне олимпийският шампион в категория до 68 килограма от Рио 2016 Ахмад Абугауш (Йордания). 60 международни и 40 български съдии ще водят срещите в София, а участниците ще са с електронна екипировка.
 
В последния момент ще се реши кои български състезатели ще участват в турнира. Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев, които спечелиха два златни и един бронзов медал на силния турнир по олимпийско таекуондо WTF в Египет от категория G2, са с различни травми, но имат огромно желание да участват пред родна публика.
 
"Този турнир ще се провежда всяка година в бъдеще. Надявам се да се получат невероятни битки. От нашите обаче Далаклиев едва ходи, Джорджев е контузен, а Бинев е с температура. Тримата са с хематоми по ръцете и краката.
 
Те участваха на четири турнира от началото на годината и смятам, че им е нужна почивка. Все пак това е силов спорт. Трябва им време да се възстановят", разкри Слави Бинев.
 
Турнирът е с ранг G1 и носи точки за световната ранглиста, която определя участниците на олимпийските игри в Токио 2020. Билетите са с цени от 5 и от 10 лева.
 
Официалното откриване е в събота от 13.30 часа, а надпреварата в събота започва в 9.00 часа. Финалите и в двата дни са от 17.00 часа.
 
На пресконференцията присъстваха още Димитър Михайлов, организатор на турнира, председател на ТК Рамус и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо - олимпийски стил, Илия Димитров, международен рефер и част от организационния комитет и Сан Хюн Парк - представител на световната таекуондо централа Кукиуон.
 
"Този турнир се провежда за пета поредна година и всеки път има все повече участници. В София идват олимпийски и световни шампиони. В събота е надпреварата при юношите и кадетите, а в неделя - при мъжете", заяви Димитър Михайлов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес