Зареждане

Топ 10 на най-добрите ипони на Grand Slam Paris

Топ 10 на най-добрите ипони на Grand Slam Paris
Публикувано на: Септември 8, 2016 в 09:18 ч
 
Джудото е един от най-популярните бойни спортове на планетата, като не е никак случайно, че то присъства и в програмата на Олимпийските игри - най-престижните спортни събития в света.


Това бойно изкуство е създадено от човек на име Kano Jigoro през 1882 година, като може да се каже, че основната цел при него е да изпратиш опонента си на пода и да го обездвижиш, което може да бъде направено чрез различни събмишъни.

Най-красивата страна на джудото е моментът, в който единият от двамата опоненти показва пълен контрол над другия, успявайки грациозно и перфектно да изпълни техническите елементи на хвърляне, които запращат съперника му по гръб на земята.

Описаната техника се възнаграждава високо в джудото и се възнаграждава с цяла точка, което е необходимо да се спечели съответния мач. Това се нарича ипон. С други думи, ако един джудист изпълни чисто и контролирано хвърляне на своя опонент и го запрати по гръб, то той ще спечели и мача.

В това видео можете да се насладите на десетте най-добри ипони по време на събитието Grand Slam Paris, което се проведе в края на 2015 година във френската столица.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес