Най-големият сайт за бойни спортове

       

Таекуондистите ни с рекордните 17 медала от първенството в Пловдив

Таекуондистите ни с рекордните 17 медала от първенството в Пловдив
Публикувано на: Юни 10, 2018 в 10:22 ч

Нови 7 медала спечелиха българските таекуондисти вчера на Мултиевропейското първенство, което се провежда в Пловдив.

Така, общият брой на завоюваните родни медали, само от това състезание, става 17, което поставя нов рекорд за олимпийското ни таекуондо.

Днес битките за медали бяха в категории юноши и девойки, мъже и жени, а утре успоредно с тях ще се проведе и Европейското първенство по таекуондо за пара атлети.

Златен, три сребърни и три бронзови са медалите от днес, които поставят новия таекуондо рекорд. Припомняме, че в началото на годината националите ни спечелиха 13 медала на Европейското първенство в Турция. Точно толкова е броят на завоюваните медали за цялата 2017 от европейски и световни първенства, а само до момента на 2018, те са вече 30!

Така Българското таекуондо бие собствените си рекорди и носи на страната ни невероятни успехи за пореден път.

Световният ни шампион Александър Джорджев в кат -59кг от клуб TK"Гладиатор", донесе златото на страната ни, след като премина през 4 победоносни битки. Първите две, Сашо доминираше категорично над противниците си от Гърция и Русия. В трета среща, Джорджев срещна силен противник от Франция, но това не попречи на шампиона ни, да го преодолее с 14:13. На финала, дупничанинът даде своя реванш на турчина, който го спря по пътя за мелал на Световното в Тунис, и с 10:8 го остави след себе си.

Сребро за България донесе Иордан Колев от клуб Рамус в кат. -80кг, който направи победоносни мачове, но белгиец го спря да вземе златото. Габриела Кацарова – 46кг. представи клубът си Класа на високо ниво и завоюва второто сребро за България. Третият медал със сребърен цвят бе спечелен от европейският ни шампион от 2017, Даниел Ладжев от клуб Августа.

Бронзовите медали за страната, дойдоха от младите ни таекуондо надежди Николет Костова в кат -49 от клуб Гладиатор, Ванеса Маркова в кат. – 46 от клуб Херея и Иван Симеонов от клуб Сунг ри – Ботевград.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Слави Бинев оглави таекуондото в Европейския съюз

Слави Бинев оглави таекуондото в Европейския съюз
Централата на WORLD TAEKWONDO EUROPEAN UNION ще бъде локализирана в Европейската столица – Брюксел.
Новини » декември 20, 2018 (3)
цялата новина

Българските таекуодисти превзеха Израел

Българските таекуодисти превзеха Израел
Победният път за българсктие таекуондисти продължава с пълна сила.
Новини » ноември 27, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook