Зареждане

Таекуондистите ни обраха медалите в Сърбия

Таекуондистите ни обраха медалите в Сърбия
Публикувано на: Октомври 31, 2018 в 07:35 ч
Източник: topsport.bg
Невероятното представяне на българските таекуондисти на най-силния международен турнир в Европа, продължи и през втория ден на откритото първенство на Сърбия по таекуондо. Два финала при мъжете и един полуфинал при жените в най-тежкия отворен турнир в Европа е равносметката от целевата подготовка последните два месеца на новия ни треньор Теодор Георгиев, съобщава topsport.bg.

Един нов Данчо Колев, почти безгрешен, непоколебим и твърд, се хвърляше сърцато като опълченец срещу противниците си. Митко Джордев за пореден път доказа класата си и само малко не му достигна да победи испанския Влади Далаклиев. Никол Чорбанова, разплака цяла Турция с характер и находчивост и въпреки контузията си излезе да играе на полуфинал. Уви, контузиите днес преследваха отбора. Младата надежда Сашо Джорджев доигра полуфинала си на един крак и демонстрира завидни боксови умения, за да отбележи 9 точки с ръце. Треньорският щаб и баща му, Иван Джорджев, трябваше да го удържат със сила, за да не излезе да играе контузен на финала. Утре ще разберем какво е състоянието му, информират от федерацията ни.

Другият ни състезател при юношите днес, Любомир Богданов, повтори успеха на брат си от вчера и зарадва още повече баща им, Ники, като спечели всичко в категория до 48 кг. Силни участия срещу едни от най-добрите състезатели в света записаха Габриела Кацарова и Ванеса Маркова, a малшансът и лоши съдийски отсъждания ни попречиха да вземем още медали при жените.

Родните съдии обаче получиха най-високите оценки. Безпогрешните отсъждания и авторитетна намеса на Диана Първанова, Радостин Григоров, Борислав Илиев, Виктория Иванова и Иван Хаджиянев тушираха нееднократно ескалиращите страсти по полетата и предотвратиха не един международен конфликт. Настроението в отбора се повиши още повече, след като кадетите ни бяха наградени с второ място отборно за предишния ден. Но приятните изненади не спряха дотук. Като всяка приказка с хепиенд, юношите и девойките спечелиха отборно първото място, което е най-сериозната заявка за бъдещия им успех при мъжете и жените.

Така общата равносметка от целия турнир в Сърбия за българите е общо 18 медала - 8 златни, 4 сребърни и 6 бронзови, което е многократно повече от миналогодишното участие. Към тях прибавяме и още 3 златни 1 сребърен и 2 бронзови от миналата седмица в Гърция. След тези успехи определено можем да кажем, че изминалите две седмици са били повече от успешни за българското таекуондо.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес