Зареждане

Избраха Слави Бинев за вицепрезидент на европейското таекуондо

Избраха Слави Бинев за вицепрезидент на европейското таекуондо
Публикувано на: Юни 26, 2017 в 09:00 ч
Източник: novsport.com
Председателят на БФТ – Слави Бинев  бе избран за първи вицепрезидент на Европейският таекуондо съюз. Това е прецедент за България, тъй като е един от най- високите постове заеман от българин в йерархията както на таекуондо, така и на бойните изкуства в България. Така страната ни е незаобикалим фактор в бойните изкуства, както на европейско, така и на световно ниво. Изборът на Бинев за този висок пост стана по време на Генералната Асамблея, която се проведе в Муджу, Корея. Там в събота започна Световното първенство по таекуондо за мъже и жени, съобщава novsport.com.
 
Другата добра новина от Муджу, Корея е изборът на София за домакин на световните серии на GRAND PRIX  по таекуондо през 2019г. Столицата ни бе в конкуренция с държави като Обединени Арабски Емирства и Катар, които отделят милиони за провеждането на тези престижни турнири.
 
Българското участие на Световното първенство започва на 26-ти юни. Ето пълната програма за родните таекуондисти:
 
26.06.2017 (понеделник) Теодор Георгиев (-74 кг.) е под номер 10 в общата схема и излиза срещу победителят между Сан Марино и Непал;Никол Чорбанова (-49 кг.) е поставена на 33-та позиция в категорията и излиза срещу великобританка, при победа българката ще се изправи срещу състезателка от Корея. 27.06.2017 (вторник) Владимир Далаклиев (-68 кг.) е поставен под номер 13 в категорията и пропуска първия кръг. Далаклиев ще излезе срещу победителят между Норвегия и Кипър 28.06.2017 (сряда).Калоян Бинев (-58 кг.) е поставен под номер 35 в общата състезателна схема и излиза срещу филипинец. 30.06.2017 г. (петък):Митко Джорджев (-63 кг.) e 52 в общата схема и излиза първа среща срещу състезател от Непал, при победа ще играе срещу поставения под номер 13 национал от Кипър ; Йордан Колев (-80 кг.) е под номер 37 и излиза срещу грък в първата елиминационна среща.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес