Зареждане

4 медала за българските джудисти на Европейската купа в Сараево

4 медала за българските джудисти на Европейската купа в Сараево
Публикувано на: Юли 9, 2019 в 09:39 ч
Отлично се представиха българските джудисти на Европейската купа в Сараево. Марк Христов и Костадин Цветанов спечелиха златни медали, Габриела Димитрова се окичи със сребро, а Ивайло Димитров заслужи бронз. В категория до 73 килограма Марк Христов беше непобедим, като записа четири победи с ипон и една с вадзари. На финала българинът стигна до златото след победа с ипон над австралиеца Рис Алан.

Костадин Цветанов също беше безапелационен в категория до 90 килограма. Българинът постигна победи във всичките си срещи с ипон. Единствено на финала се стигна до продължение сред равенство в редовното време, но в крайна сметка Цветанов победи с ипон представителя на Сърбия Дарко Брасньович.

При дамите единственото отличие извоюва Габриела Димитрова в категория до 48 килограма. Тя спечели сребърния медал, след като на финала допусна поражение с ипон от Тамар Малка (Израел).

Ивайло Димитров се окичи с бронзов медал в категория +100 килограма. Българинът мина през репешаж, за да стигне до мач за трето място. В битката за бронзовото отличие той се наложи с ипон над представителя на Хърватия Марсел Скалец.
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес