Зареждане

28 държави с участие на Европейската купа по джудо в София

28 държави с участие на Европейската купа по джудо в София
Публикувано на: Януари 31, 2019 в 08:31 ч
177 състезателки от 28 държави са подали заявки за участие в Европейска купа по джудо за жени, която ще се проведе в зала “Универсиада” в София на 2 и 3 февруари. Турнирът е олимпийска квалификация за Игрите в Токио 2020. Входът е свободен.

България ще бъде представена от 12 състезателки. Това са най-добрата ни състезателка Ивелина Илиева, Габриела Димитрова, Цветелина Цветанова, Благослава Благоева, Людмила Крумова, Йоана Манова, Ана Мария Манушева, Лидия Бранчева, Полин Балева, Десислава Цонева, Илиана Стоянова и Дарина Стойчева.

"Разчитаме на Ивелина Илиева, тъй като другите състезателки са доста млади. Надяваме се след 2-3 години да имаме още две-три състезателки като нея. Турнирът в София няма да е никак слаб. Обмисляме вариант да бъде назначен чужденец за треньор на девойките (15-17 години)", заяви президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов.

Миналия уикенд Ивелина Илиева спечели бронз на силния турнир от сериите Гран При в Тел Авив, който бе първа олимпийска квалификация за Олимпиадата.
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес