Зареждане

Турнирът по борба 'Дан Колов - Никола Петров' ще е през ноември

Турнирът по борба 'Дан Колов - Никола Петров' ще е през ноември
Публикувано на: Август 5, 2020 в 07:58 ч
Източник: Sportal.bg
58-ото издание на международния турнир “Дан Колов - Никола Петров” трябва да се проведе в началото на месец ноември. Според последното обновяване на календара на световната федерация по борба, родната надпревара ще бъде организирана от 5 до 8 ноември в зала “Колодрума” в Пловдив.

От централата са оптимисти, че все пак ще могат да проведат състезанието, което първоначално бе планирано за началото на септември. След избухването на пандемията от COVID-19 обаче ситуацията се промени и турнирът бе отлаган два пъти.

“Надяваме се, че ще могат да дойдат максимално много състезателки от чужбина. Знаете, че нашите национали отново започнаха лагери, като са разпръснати в Тетевен, Сливен и Белмекен. Целта е да поддържат ритъм, тъй като в края на годината календарът се очертава да е доста натоварен. Дано да няма нови отлагания и властите да разрешат провеждането на “Дан Колов и Никола Петров”. След това ще дойдат и световните първенства за мъже и жени до 23 години в Тампере (23-29 ноември), както и за младежи в Белград (4-10 декември).

Годината ще завърши със световното за мъже и жени в Сърбия (12-20 декември) и затова сега всичките ни усилия са насочени към подготовката на състезателите ни”, каза за “Тема Спорт” президентът на федерацията Христо Маринов.

От централата правят усилия да приберат и натурализираните ни борци от Русия. В момента там са звездата в класическия стил Айк Мнацаканян, както и свободняците, начело с Али Умарпашаев. Заради невъзможността да влязат в страната обаче те все още не са организирали завръщането си. Националите там са от средата на март месец, като водят индивидиални занимания. Амбицията на БФБорба е да успеят да ги върнат в България до края на август.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес