Зареждане

Петима българи атакуват медалите на Европейското по борба за глухи

Петима българи атакуват медалите на Европейското по борба за глухи
Публикувано на: Октомври 30, 2019 в 07:36 ч
Четирима национални състезатели при мъжете и един при младежите ще представят България на започващото Европейско първенство по борба за глухи в Гомел, Беларус.

Нашите пристигнаха късно снощи, и днес преминаха през задължителния кантар за категориите . Малко след това направиха и първата си тренировка в залата. Срещите започват днес сутринта. Панайот Димитров ( 55кг), Дилян Димитров ( 60кг), Иван Стоилов ( 72кг) и Иван Иванов (97кг) са борците ни при мъжете, а Иво Ибришимов в категория до 87 кг е участник при младежите до 21 години. Всички ще се борят и в двата стила – свободен и класически.

„Това са най-добрите ни борци от цялата страна и след няколко лагера през последните месеци тръгват към Европейското за спортисти с увреден слух. Тренираха под ръководството на Денислав Чамишки и Светослав Миленков, които от дълги години ни помагат и само мога да им благодаря за всичко, което правят за нашите състезатели. Подготвят се при чудесни условия в залите на „Диана” и НСА. От страна на федерацията сме им осигурили всичко необходимо за пълноценна подготовка. И петимата са носители на отличия от големи международни състезания. Познават си конкуренцията и нищо не може да ги притесни. От тях зависи дали ще спечелят медали, но съм убеден, че ще дадат максимума от себе си в Беларус и ще имаме поводи да сме щастливи от техните успехи на тепиха”, каза президентът на спортната федерация на глухите в България Николай Бозев.

Освен двамата треньори Чамишки и Миленков за Гомел замина и Веселин Пенков, който е професионален физиотерапевт.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес