Зареждане

Националките по борба с нови тренировъчни уреди

Националките по борба с нови тренировъчни уреди
Публикувано на: Юли 22, 2019 в 08:57 ч
Женският ни национален отбор получи нови тренировъчни уреди с марката „Суплес“. Компанията е създадена от Иван Раднев, световен вицешампион от 1994-а, който от години живее в САЩ.

Уредите са лицензирани от Международната федерация (UWW) и присъстват неизменно на рекламните пана на големи първенства. Много от състезателите и в други спортове също ги използват, за да усъвършенстват физическата си подготовка.

Освен че уредите бяха подарени на националния ни тим, момичетата имаха и двудневен семинар на базата на „Спортпалас“ край Варна. По време на занятията Ник Станчев, представител на „Суплес“ за България, демонстрира различни упражнения за подобряване физическата издръжливост на състезателките.

„Благодаря на Иван Раднев и на Ник Станчев за жеста към нас и за професионалната им работа - каза Петър Касабов, старши треньор на националния ни отбор. - За нас тези занимания бяха интересни, различни и сме много доволни, че разнообразихме тренировките си. Имахе нужда от това. А този подарък за нас е скъп не само материално, а защото ще ни помага и в бъдеще да се развиваме."

Миналата година "Суплес" подари също уреди на мъжкия ни национален отбор по класическа борба.

Жените се подготвят за световното в Казахстан през септември, първа олимпийска квалификация за игрите Токио 2020. С тях на лагер са и африкански състезателки от европейския център по борба в София.

Преди това министър Красен Крален също посети националките ни и изгледа част от тренировките им.

Момичетата на Петър Касабов ще останат на "Спортпалас" до 28 юли.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес