Зареждане

Наш талант на финал на Евро 2021

Наш талант на финал на Евро 2021
Публикувано на: Юни 16, 2021 в 07:33 ч
Източник: БФ Борба
Сали Салиев ще се бори за титлата на европейското за кадети в Самоков.

Талантът ни в категория до 92 кг на свободния стил постигна трета победа на шампионата, като този път се наложи над Тамаз Николешвили (Грузия) с 2:1 в полуфиналите.

И утре за златото ще спори срещу руснака Кантемир Суанов.

Другите ни двама представители загубиха срещите си за малкия финал и останаха пети. Серджан Юсеинов (48) бе спрян от арменеца Сергис Бегоян с 5:16, а Дянко Дянков (65) отстъпи на грузинеца Гиорги Гогричиани с 1:4.

Днес започва надпреварата при кадетките.

Надпреваната бе открита от спортния министър Андрей Кузманов. "Борбата е един от емблематичните спортове за нашата държава, която винаги е радвала спортната ни общественост с успехите си - каза той. - Надявам се, че и този път организаторите, в лицето на БФБ и Община Самоков, ще превърнат състезанието в един празник и всички участващи ще се почувстват като у дома си. Пожелавам успех на всички състезатели. Нека победят най-добрите.”

Председателят на БФ Борба Христо Маринов изказа благодарност към спортния министър за подкрепата, която министерството оказва на този спорт у нас и му връчи комплект медали от европейския шампионат.

А Родика Якши, член на Борда на Международната федерация по борба, благодари на министър Кузманов и на БФБ за организирането на три големи първенства в България през тази година.

На официалното откриване присъстваха още кметът на Община Самоков Владимир Георгиев и областният управител на Софийска област Радослав Стойчев.

На първенството сили меря борци от 34 държави.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес