Зареждане

Над 40 треньори взеха участие в онлайн курса на UWW

Над 40 треньори взеха участие в онлайн курса на UWW
Публикувано на: Април 23, 2020 в 09:08 ч
Източник: БФ Борба
Над 40 треньори от цялата страна взеха участие в онлайн курса на Световната федерация по борба (UWW). Форумът бе организиран от Георги Средков, преподавател към UWW, и със съдействието на Българската федерация по борба.

Всички успешно завършили треньорския курс, който включва и практическа част (вероятно след края на пандемията) ще получат сертификат от UWW, ниво 1. Сред активно участващите в дискусиите бяха  Димитър Кумчев, помощник треньор в националния ни отбор по свободна борба за мъже, и Драгомир Стойчев, помощник треньор в юношеския ни тим. Сред участниците бяха още Петко Делев, Иван Нешков, Светослав Миленков, Стоян Панев, Илиян Стефанов, Мариян Стойнев, Димитър Иванов.

Дългогодишният международен съдия Петър Антов, сега треньор на националния отбор за юноши в класическия стил, също изрази желание да се включи, но не успя поради технически проблеми.

На треньорския курс бе обсъждан новият модел на обмяна на информация между специалистите, както и промените, които се налагат от UWW през последните месеци. Обсъдени бяха и новите методи на  преподаване според световните тенденции. Фокусирано бе вниманието и върху намаляване на риска от травми както на тренировки, така и по време на самите схватки.

Заради сериозния интерес в бъдеще също ще има подобни курсове, на които ще се обсъждат всички актуални промени, нововъведения и тенденции в световната борба.

"За мен, специално, курсът беше много полезен и интересен, тъй като успяхме да се съберем в един нетрадиционен до момента формат – каза Димитър Кумчев. - Работата беше изключително ползотворна. Ще се радвам подобни инициативи да продължат и в бъдещетo, тъй като информацията бързо стига до нас.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес