Зареждане

Евелина Николова отново тушира Дудова

Евелина Николова отново тушира Дудова
Публикувано на: Януари 9, 2021 в 06:26 ч
Източник: БФ Борба
Евелина Николова отново постигна категорична победа над трикатната европейска шампионка Европа Биляна Дудова като поведе с 9:0 и туш на държавния шампионат по борба в зала „София”. Така състезателката на созополския клуб „Ангел Гочев” взе титлата в категория до 57 кг. Призьорката от европейски първенства се наложи над именитата си съперничка и на есенния шампионат през октомври, с което си спечели правото да стартира на световната купа в Белград  през декември. Но тогава не успя да стигне до призово място, измъчвана от травма. Дудова път в навечерието на световната купа даде положителен тест за COVID-19 Двете спорят за титулярното място в категорията за предстоящите олимпийски квалификации.


А с трите категорични победи на първенството Евелина бе обявена и за най-резултатна състезателка.

При 68-килограмовите ликува младата Юлияна Янева, който в оспорвана битка победи опитната София Георгиева с 5:0. Миналия месец състезателката на русенския „Юнак Локомотив” ликува с титлата на световната купа в Белград. След 4-те убедителни победи на родното първенство Янева взе и приза за най-технична състезателка.

С титла след двегодишно прекъсване се върна Джанан Манолова, като триумфира в кат.до 65 кг.  Носителката на 7 медала от големи първенства бе извън тепиха заради майчинство, а при завръщането си постигна 4 победи.

Миглена Селишка пък стъпи на върха в кат. до 50 кг без да даде точка на съперничките си в 4-те срещи.


В отсъствието на световната и двукратна еврошампионка Тайбе Юсеин с титлата в категория до 62 кг се поздрави Виктория Бобева.

При тежките до 76 кг ликува Мария Оряшкова, постигнала също 4  победи. В последната среща тя срази с 10:0 Ванеса Калоянова.

Шампионки станаха още:
  • 53 кг Сезен Белберова след туш над Петя Липчева
  • 55 кг  Магдалена Върбановаслед 10:0 срещу Назисе Таир
  • 59 кг Ирена Бинкова също туш над Весела Бръмчева

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес