Зареждане

Едмонд Назарян стана шампион при мъжете

Едмонд Назарян стана шампион при мъжете
Публикувано на: Януари 25, 2020 в 09:27 ч
Двукратният европейски шампион за кадети Едмонд Назарян постигна две убедителни победи и се класира за полуфиналите в дебюта при мъжете на държавния личен шампионат по класическа борба в зала „Христо Ботев“.

На старта в неолимпийската категория до 55 кг младият талант загря с 8:0 срещу Христо Тошев, а на четвъртфиналите се справи и с титуляра Недялко Петров – 20:12. Срещата между двамата бе най-атрактивна и най-резултатна от целия сутрешен сеанс. Назарян поведе с 4:0, после опитният Недялко успя да изравни. Напрежението бе до самия край на битката. И въпреки, че Едмонд имаше солидна преднина секунди преди последния съдийски сигнал, не спираше да атакува.

„Лесно си печели точките и лесно ги губи“, коментира кратко срещата Армен Назарян, старши треньор на националния отбор и баща на таланта.

На финала Назарян победи убедително Стефан Григоров и взе титлата в категорията, както и титлата за най-техничен състезател на турнира.


При 60-килограмовите капитанът на националите Иво Ангелов спечели срещу Марио Михайлов след отказ на съперника и следващият му противник ще бъде Андрей Георгиев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес