Зареждане

Биляна Дудова срещу 4 рускини на 'Иван Яригин'

Биляна Дудова срещу 4 рускини на 'Иван Яригин'
Публикувано на: Януари 22, 2019 в 09:44 ч
Женският турнир на „Иван Яригин” се очертава да бъде изключително силен и  оспорван. За надпреварата в руския сибирски град Красноярск  пристигат 4 световни шампионки, десетки европейски шампионки, призьорка от олимпийските игри.

Най-многобройна е делегацията на Монголия – 24 състезателки. Най-тутулуваната сред тях е двукратната световна шампионка и бронзова олимпийска медалистка от Лондон 2012 Батцецег Соронзоболд, както и №1 в света Церенчимед Сухи.

Европейският елит също ще бъде представен подобаващо. Сред участницките са световните шампиони Алин Фокен (Германия) и Мариана Шастин (Унгария), както и европейските шампионки – нашата Биляна Дудова, Грейс Булент (Норвегия), победителката от евроигрите Василиса Марзалюк (Беларус), призьорките от световни първенства Евин Демирхан и Бусе Тосун от Турция.

Русия също обяви състава си за „Иван Яригин”. В категорията на Биляла Дудова до 57 кг домакините са заявили 4 състезателки - Олга Хорошавцева, Хадижат Муртузалиева, Александра Ниценко, Наталия Волжанина

Схватките са от 24 до 27 януари.

Биляна Дудова и представителят ни при мъжете Ахмед Магамаев (86 кг, свободна борба) тръгват днес за Красноярск. Двамата ще бъдат водени от треньора Мариян Недков.  В края на миналата година дагестанецът получи български паспорт и това ще бъде негов дебют за страната ни.

Същевременно домакините обявиха, че олимпийският им шампион Абдулрашид Садулаев (96 кг) ще пропусне турнира и ще се готви по индивидуална програма. На по-късен етап треньорският щаб на сборная ще решава дали той ще участва на европейското в Букурещ през април или на европейските игри в Минск през юни. Така чаканият с интерес сблъсък между Садулаев и американеца Кайл Снайдер няма да се състои.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес