Зареждане

50 съдии и треньори взеха участие в онлайн семинар

50 съдии и треньори взеха участие в онлайн семинар
Публикувано на: Май 2, 2020 в 08:43 ч
Петдесет български съдии и треньори взеха участие в онлайн семинар, организиран от Българската федерация по борба. От тях 22 бяха реферите. В дискусиите  участие взеха национални и клубни треньори, арбитри международна и олимпийска категория, както и преподаватели в НСА.  

Форумът бе воден от международния арбитър Мирослав Гочев, както и от Георги Средков, модулатор на семинара.

Сред дискутираните теми бяха новости и ключови моменти в правилата по борба и начините за реакция на треньорите и съдиите. Обсъдени бяха и евентуалните възможности за подновяване на тренировъчния процес и спортния календар. В момента повечето треньори разкриха, че също прилагат онлайн подготовка на своите състезатели, която е предимно за поддържане на общофизическа форма.

Участниците изразиха желание онлайн семинарите да продължат и в бъдеще, тъй като спестяват много време и средства, но същевременно всички новости и промени бързо стигат до всички треньори и съдии. А съвременните технологии предполагат информацията да бъде онагледена и поднесена разбираемо, което е също допълнителен плюс.

Само преди 10-ина дни повече от 40 треньори от цялата страна се включиха в онлайн курс  на Световната федерация по борба (UWW), организиран от Георги Средков и със съдействието на БФ Борба.  А след приключване и на практическата част, която вероятно ще е след края на пандемията, всички успешно завършили наши специалисти ще получат сертификат на UWW, ниво 1.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес