Зареждане

Жоел Арате: Момчетата нямат търпение да се завърнат на ринга

Жоел Арате: Момчетата нямат търпение да се завърнат на ринга
Публикувано на: Февруари 12, 2021 в 12:35 ч
Националният ни тим по бокс брои дните до старта на 72-ото издание на международния турнир „Странджа”. Водещите ни ръкавици ще се завърнат на сцената след близо година отсъствие, като ще покажат на какво са способни между 22 и 27 февруари в столицата. За последно съставът, воден от Жоел Арате, имаше международно участие през март миналата година, когато се проведе европейската олимпийска квалификация в Лондон. След като тя бе прекъсната заради пандемията от коронавируса обаче, всички големи турнири бяха отменени.

Старши треньорът на тима ни Жоел Арате заяви, че именно на „Странджа” ще има отлична възможност, в реална игрова ситуация, да провери какво е нивото на всеки един от националите. Момчетата са на базата в Белмекен до петък, след което от понеделник ще продължат подготовката си в „Дианабад”.

"Подготовката върви много добре, първият ни лагер на Белмекен е базов. Тук сме с момчетата от Молдова до петък, след което от понеделник се местим на „Дианабад”. Там ще правим спаринги с доста от боксьорите, които идват от чужбина, начело с националния отбор на Бразилия. Цяла седмица ще правим спаринги, за да сме в добра форма за „Странджа”. Турнирът е част от подготовката ни за европейската олимпийска квалификация през април, както и за световната през юни. Не държим толкова на резултатите, „Странджа” ще бъде отлична възможност да видим на какво ниво сме, предвид дългата пауза от официални мачове. Нямаме търпение, защото е различно усещането между спаринг и реален мач. Искаме да видим какво има още да подобрим, за да вземем максимум квоти за олимпиадата. Надявам се да направим още един турнир след „Странджа”, но всичко зависи от ситуацията с коронавируса. Ще опитаме да организираме и лагер в чужбина, но още нищо не се знае”, сподели Арате.

Той благодари на федерацията и на Министерството на спорта за осигурения лагер в Белмекен.

„Всички са здрави, което е най-хубаво. Разчитаме на всеки един да покаже най-доброто, на което е способен. Благодаря на федерацията и на Министерството на спорта, че успяват да ни осигурят всичко необходимо, като условия, за да се готвим по най-добрия начин”, каза още кубинският специалист.

Арате допълни, че е притеснен от неяснотата около домакина на европейската квалификация. Тя трябва да се проведе между 22 и 26 април, но бе отнета от Лондон и все още не се знае къде ще се организира.

„На европейската квалификация останаха само трима от мъжкия отбор – Симеон Чамов (75 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг), а останалите момчета се готвят за световната. Притеснени сме, че още няма яснота къде ще се проведе тя. Все още нищо не се знае, може и датите да променят. Има съмнения и дали ще са същите боксьори, защото някои са сменили категории, други може да са контузени и не знаем дали няма да има извънредни ситуации, които да позволят това. Твърде много въпросителни има, на които още чакаме отговорите”, каза още специалистът.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес