Зареждане

Явно Тайсън Фюри отново ще изпадне в депресия

Явно Тайсън Фюри отново ще изпадне в депресия
Публикувано на: Юни 15, 2024 в 00:00 ч
На 18 май в Рияд се проведе голям боксов турнир - "Ring of Fire".

В главната битка на вечерта Александър Усик и Тайсън Фюри се бориха за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория. Битката зарадва феновете на професионалния бокс с интрига и продължи всичките 12 рунда. В резултат Усик спечели с разделено съдийско решение.

"Циганският крал" отчаяно обвини рефера в грабеж и поиска незабавен реванш. По всичко личи, че сега Фюри едва ли ще се готви за втора битка. Преди няколко дни той изпадна в изключително неприятна ситуация.

В интернет се появи видео, на което се вижда как британец е изведен от бар в силно пияно състояние. От кадрите се вижда, че Тайсън много трудно се изправя на краката си, а приятелите му трябва да го поддържат за ръце.

Но още по-неприятен инцидент се случи на улицата. "Циганският крал" падна на колене и след това напълно заби лицето си в земята. Явно дългата пауза без алкохол си е дала отражение. Както съобщава The Sun, Фюри пие за първи път от година.

Заслужава да се отбележи, че всички британски фенове веднага започнаха да бият тревога. И всичко това, защото в кариерата на Фюри вече имаше проблеми с алкохола и наркотичните вещества. И тогава нещата взеха крайно неприятен обрат.

През 2015 г. боксьорът беше диагностициран с биполярно разстройство, което го съпътства от детството. И започна постоянна борба с психологически проблеми. Фюри започна постоянно да пие алкохол, изпивайки по 10 литра бира на ден, опитвайки се да заглуши психическата си травма.

Ситуацията само се влошава от семейни проблеми и трагедии. По време на депресията Фюри много напълня и качи 180 килограма. Тогава никой дори не можеше да повярва, че точно този човек е един от най-добрите боксьори на планетата. А самият Тайсън просто спря да тренира:

„Срещнах много лични демони. От няколко месеца не съм ходил на фитнес. Преживявам депресия и просто не искам да живея повече... Всички пари и слава на света не означават нищо, ако не си щастлив. Ходя на психиатри. Казват, че имам форма на биполярно разстройство, маниакално-депресивна психоза.", призна тогава Фюри.

Поражението от Усик определено е емоционален удар за Тайсън. Особено след като Фюри се провали и в битката си с Франсис Нгану. Още тогава беше ясно, че психическото състояние на Тайсън остави много да се желае. И сега Фюри пак е в тежко положение.

След дълго време той отново започна да пие алкохол. И още първата поява се превърна в такъв неприятен инцидент. Освен това The Sun съобщи за първи случай на консумация на алкохол. Но никой не знае как точно Тайсън се справя с поражението у дома - извън камерите.

Бихме искали да вярваме, че „тъмните времена“ на Тайсън няма да се повторят. Разбира се, Фюри успя да ги преодолее и излезе от тази трудна ситуация. Той преодоля зависимостите си и за пореден път доказа, че е един от най-великите боксьори на планетата.

Но втора подобна криза може да бъде много по-лоша. Дано този последен инцидент да е единичен случай, защото втора голяма депресия може да се окаже фатална. Да се надяваме, че Тайсън ще се вземе в ръце.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес