Зареждане

Usyk се надява на битка срещу Anthony Joshua

Usyk се надява на битка срещу Anthony Joshua
Публикувано на: Юни 12, 2017 в 12:30 ч
 
Шампионът на WBO в полутежка категория Oleksandr Usyk (12-0, 10 KO's) признава, че в крайна сметка ще се отправи към тежката категория, за да завладее още една световна титла.
 
През септември миналата година в Полша, Usyk записа доминантна победа в 12 кръга над Krzysztof Glowacki (26-1, 16 KO's), за да завоюва титлата на WBO в Ergo Arena с резултат 119-109 117-111 117-111.
 
Usyk вече е защитил титлата си два пъти. През декември той победи Thabiso Mchunu (17-3, 11 KO's), след TKO в деветия рунд, след което през април спечели чрез единодушно съдийско решение срещу непобедения до тогава Michael Hunter (12-1, 8 KO's).
 
 
Два месеца преди битката през април Usyk съобщи, че се е разделил с дългогодишния си треньор James Ali Bashir и го е заменил с бащата и треньор на Vasil Lomchenko, Anatoli Lomchenko.
 
Usyk е промотиран от K2 Promotions, която е собственост на бившите световни шампиони Wladimir и Vitali Klitschko.
 
Също през април Wladimir беше спрян в 11 рунда от Anthony Joshua (19-0, 10 KO's), който в този мач обедини титлите на IBO, IBF и WBA пред 90,000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон.
 
 
И Joshua и Usyk спечелиха златни медали на олимпийските игри в Лондон през 2012-та година. Usyk в тежка, а Joshua в супертежка категория. Usyk също така спечели бронзов и златен медал от световните първенства през 2009-та и 2011-та година.
 
Usyk, 30-годишен, не иска да се бие с Joshua с цел да отмъсти за близкия си приятел и промоутър Wladimir, но иска да се изправи срещу него в следващите няколко години.
 
"Няма да го направя за отмъщение, но искам да се бия с него. В рамките на следващите три години ще се преместя в тежка категория", заяви Usyk.


 
Шампионът в полутежка категория се стреми да направи още няколко защити на титлата си и е мотивиран разчисти дивизията, която е пълна с талантливи боксьори. След като тези цели бъдат постигнати, той иска да се качи в по-горната категория, а там царува Joshua и Usyk иска тази битка.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес