Зареждане

Усик за Фюри: Никой няма да му играе по свирката, рано или късно ще се бием

Усик за Фюри: Никой няма да му играе по свирката, рано или късно ще се бием
Публикувано на: Май 17, 2023 в 00:00 ч
Шампионът на WBA, IBF, IBO и WBO в тежка категория Олександър Усик (20-0, 13 нокаута) все още се надява в близко бъдеще да се състои обединителен двубой с шампиона на WBC Тайсън Фюри.

От WBA наредиха на Усик да се насочи към наддаване за задължителен двубой с техния "редовен" шампион Даниел Дюбоа.

Разпространява се информация, че инвеститори в Близкия изток са готови да платят много пари, за да видят сблъсъка между Усик и Фюри на една и съща карта със сблъсъка в тежка категория между Деонтей Уайлдър и Антъни Джошуа.

По-рано тази година Усик водеше сериозни преговори да се изправи срещу Фюри през април.

Дискусиите се провалиха, след като двете страни не успяха да се споразумеят за паричните условия.

Според Усик той няма намерение да се огъва повече по отношение на условията.

"Все още не мога да кажа нищо за двубоя с Тайсън Фюри: в момента двубоят не е планиран, тъй като преговорите, да кажем, са в задънена улица. Доколкото ми е известно, Уайлдър и Джошуа ще се бият в края на тази година, но подробностите по договора се обсъждат между техните екипи, така че и по този въпрос няма конкретни коментари.", заяви Усик.

"За Фюри боксът е не само спорт, но и шоу. А има и още един фактор - парите. Той постоянно говори за тях и говори за тези невероятни суми, които иска да получи за боя. Вярвам, че всичките му гръмки изказвания са за да подсилят страстта му. Без нея той нямаше да е никъде. Така че от какво се страхува? Той е професионален спортист. И дори да загуби, той ще си получи парите. За никого не е тайна, че паричните суми се определят по договор и за двете страни. Ако иска да привлече интрига, това е негово право, но никой няма да тича след него или да отстъпва. Битката ще се състои рано или късно. И всичко ще се реши на ринга.

Процесът на преговорите протече както винаги. В него нямаше нищо уникално. Единствената въпросителна е Тайсън Фюри. Да държи пояса на WBC и да поставя неприемливи условия на боя, за да бъде предварително отхвърлен, е много по-важно за него, отколкото да играе честно в интерес на боксовата индустрия и на феновете, които чакат този бой."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес