Зареждане

Усик ще се задържи на върха още 3 години, смята неговия промоутър

Усик ще се задържи на върха още 3 години, смята неговия промоутър
Публикувано на: Декември 3, 2023 в 17:40 ч
Александър Красюк, промоутър на шампиона на IBF, IBO, WBA, WBO в тежка категория Олександър Усик, смята, че на неговия боксьор му остават поне още три години в кариерата.

По време на боксовата си кариера Усик стана безспорен световен шампион в  категория до 90.7 кг през 2018 г. А сега е на крачка от потенциалното му превръщане в безспорен шампион в тежка категория.

На 17 февруари в Саудитска Арабия Усик ще се сблъска с шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри. В споразумението е включена клауза за двустранен реванш.

На 36-годишна възраст някои се чудят колко още ще продължи кариерата на Усик.

Някои наблюдатели смятат, че той ще пенсионира след серията от два мача с Фюри.

Красюк не очаква този сценарий да се случи.

"Той вече е на 36 години и все още има три години, за да бъде в най-добрата си форма. Единственият въпрос или притеснение, което имаме, е здравословният проблем, така че това може да бъде проблем. Ако тялото му все още е готово да се бие, тогава не мисля, че той ще се откаже. Нека ви кажа, че се занимавам с Олександър Усик от първия му професионален мач през 2013 г. и сме много близки помежду си през последните 10 години, но той е младо момче по душа и никога не е преживявал пенсиониране или наистина не си представя колко е трудно за един боец да се оттегли от бокса", заяви Красюк пред Betway.

"Току-що напомних на Виталий Кличко, че се оттегли от бокса за четири години, а след това се върна и спечели пояса на WBC. Причината не беше заради парите, а защото спортът му липсваше. Той вече беше политик и бизнесмен, но толкова много му липсваше и въпреки че е над 50 години, все още тренира. На кмета на Киев все още му липсва и когато говорим за бокс, все още виждам вдъхновението, идващо от Виталий."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес