Зареждане

Усик: Правя няколко големи битки, след което спирам!

Усик: Правя няколко големи битки, след което спирам!
Публикувано на: Септември 24, 2022 в 00:00 ч
Украинският боксьор Александър Усик, който е шампион на WBA Super, WBO, IBF и IBO в тежка категория, отговори на въпроса дали ще прекрати кариерата си, ако Тайсън Фюри го направи. Усик се състезава професионално вече близо 10 години.

Той признава, че вече няма желание да бъде като Феникс, който изгаря и се ражда. Явно Александър е изморен от целия този процес. Усик планира да направи няколко големи битки, след което ще сложи край на кариерата си.

"Да видим какво ще стане. Не може да си неоснователен. Просто нищо друго не ме интересува. Може да се боксирам с Фюри или Уайлдър. Не виждам други опции. Цялата работа, която върша в моя тренировъчен лагер, е много тежка.

Психологически, физически е тежко. Не виждам семейството си шест месеца. Върша толкова тежка работа, просто да изляза и да се боксирам. Някак си изобщо не ми се иска. Колко пъти в цялата ми кариера вече съм излизал на ринга ? 

Наистина не искам да бъда като Феникс, който изгаря и се ражда, изгаря и се ражда. Искам няколко битки - готини, големи. Мисля, че момчетата, които сега сме на върха, достигнахме точката, в която вече можем да направим това. 

Искам няколко големи двубоя и след това ще работя в друга посока“, каза Усик в интервю за BBC.

Ще успее ли Усик да стане безспорен шампион при тежките ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес