Зареждане

Усик: Нека се бием на страната на светлината, украинската страна

Усик: Нека се бием на страната на светлината, украинската страна
Публикувано на: Май 16, 2022 в 02:00 ч
Шампионът по бокс в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO и IBO в тежка категория Александър Усик стартира благотворителна фондация, за да помогне на сънародниците си украинци, засегнати от руската инвазия.

Усик се завърна в родината си през февруари, когато Украйна беше нападната от Русия. Той се присъедини към въоръжената защита срещу инвазията, но по-късно му беше разрешено да напусне страната, за да тренира за предстоящия си реванш с Антъни Джошуа.

След като стартира своята фондация с нестопанска цел, Усик обяви, че ще продаде 2000 NFT, като се очаква да събере 1 милион долара за помощ в навечерието на реванша.

В допълнение, фондация Usyk също се стреми да предостави на засегнатите от войната медицински консумативи, храна и хигиенни артикули. Хуманитарната помощ ще бъде доставена на местни правителства, медицински институции или хуманитарни щабове в Украйна.

„Помагането на родината и нейния народ да спечелят тази ужасна война, започната от Руската федерация, се превърна в цел за цялата украинска нация. 

Призовавам световната общност, моите колеги по бокс и хора на съвестта, които са наясно с ужасните престъпления, които Русия извършва в момента срещу невинни хора. 

Нуждаем се от вашата помощ и подкрепа. Украинците вече имат силата на единството, способна да победи всяко зло. Сега е време да обединим усилията си в световен мащаб. 

Всеки принос е ценен, тъй като ни доближава до победата и мирния живот в Украйна, в Европа. Вярвам, че доброто, което човек дава на света, винаги се връща при даващия. 

Така че нека се бием на страната на светлината, украинската страна", сподели Усик в една от последните си изяви за медиите.

Украйна ли е светлата страна в този конфликт ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес