Зареждане

Усик: Искам да се бия с Фюри, за да му взема титлата!

Усик: Искам да се бия с Фюри, за да му взема титлата!
Публикувано на: Ноември 4, 2022 в 00:00 ч
Шампионът на WBA Super, WBO, IBO и IBF в тежка категория Александър Усик иска само и единствено битка с Тайсън Фюри.

Украинският боксьор няма търпение да стане безспорен шампион и в тежка категория. Пътят към това обаче минава през Фюри, който държи титлата на WBC. През декември Фюри ще направи трилогия с Дерек Чисора. Тайсън искаше да се бие с Усик, но той отказа, защото има нужда от повече време за тренировки.

Усик споделя, че няма да се бие по време на постите. Той би искал срещата им да е в Украйна, но почти сигурно ще бъде в Саудитска Арабия.

„Сега екипът ми търси възможност да говори с Фюри. Той е непредсказуем човек, все още не е готов да каже точно кога може да се състои битката. Планирах да се бия може би през февруари или началото на март. 

Православен християнин съм, по време на постите не се бия. Трябва да е или преди, или след тях. Искам да се бия с Фюри, защото искам четвърти пояс. Няма нужда да се бия с никой друг, докато не взема четвъртия си колан. 

Организаторите се опитват да разберат къде могат да направят повече пари, но лично аз бих искал да се бия в Украйна. Аз не избирам място, така че мисля, че в крайна сметка ще бъде Саудитска Арабия“, цитираха Усик от BoxingScene.

Кой ще стане безспорен шампион при тежките ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес