Зареждане

Tyson Fury ще става лекар като приключи с бокса

Tyson Fury ще става лекар като приключи с бокса
Публикувано на: Май 22, 2018 в 10:33 ч

Бившият шампион в тежка категория Tyson Fury възнамерява да гради кариера в медицината щом приключи с бокса.

Fury ще се завърне на ринга след повече от 2 години почивка за двубой със Sefer Seferi на 9-ти юни.

29-годишният боксьор последно се би с Wladimir Klitschko в края на 2015-та, когато му отне IBF, WBA и WBO титлите.

Fury е решен да си ги върне от настоящия им притежател, Anthony Joshua, но има желание също и за нова кариера след бокса.

"Имах право на избор и реших първо да се занимавам с бокс, но като приключа с това, ще стана доктор. Взех това решение преди няколко години. Ще бъда доктор и ще помагам на хората."

"Когато приключа със спорта след няколко години, ще бъда в началото на 30-те. Следващите 7 години ще прекарам в обучение."

"Ако се квалифицирам за доктор на 40, пак ще съм сравнително млад. Това възнамерявам да правя. В училище учих сериозно, но започнах да се занимавам със спорт - чийто връх достигнах."

"С каквото и да се заема, го правя добре. Смятам, че лекарите и сестрите вършат уникална работа. Не им се плаща достатъчно, но без тях сме загубени."

Fury имаше проблеми с психиката и с теглото след като надви Klitschko. Британецът обаче вярва, че е в най-добрата си форма въпреки дългата почивка.

"Не мога да кажа точно колко изгубих, но се простих с един малък човек. Въпрос на психическа нагласа. Ако в главата си си наумил, че ще направиш нещо, ще успееш. Не е сложно, просто отдаденост."

"Отслабването не е лесно, трябва да промениш целия си лайфстайл, но тренировките са полезни за тялото и духа. Препоръчвам на всеки."

"Дори и в миналото не бях особено активен - преди срещите си обръщах най-много внимание на свалянето на килограми. Трябва да направя някакъв камп за хора, които искат да отслабнат. Защо не и телевизионно предаване?"

"Не мисля, че почивката ще ми се отрази зле. Чувствам се в чудесна форма."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес