Зареждане

Треньорът на Уайлдър: Ще бъде много, много лоша вечер за Фюри

Треньорът на Уайлдър: Ще бъде много, много лоша вечер за Фюри
Публикувано на: Юни 9, 2021 в 07:11 ч
Бившият шампион на WBC в тежка категория, Дионтей Уайлдър назначи Малик Скот за свой главен треньор.

За последно Уайлдър бе на ринга през февруари 2020-та, когато бе доминиран и победен от Тайсън Фюри.

На 24-ти юли в Лас Вегас, Уайлдър ще има шанса да отмъсти за загубата си и да си върне титлата при третия си двубой с Фюри.

След поражението, американецът уволни треньора си Марк Бреланд, който хвърли кърпата в знак на предаване в седмия рунд.

Другият треньор Джей Дийс е все още в лагера на "The Bronze Bomber", но Скот е ръководната фигура в момента.


Скот е неактивен боец от 2016-та и бе нокаутиран от Уайлдър в един рунд през 2014-та. С годините двамата станаха добри приятели.

"Малик ми е като брат. Дори и преди да се бием, двамата бяхме много близки," сподели Уайлдър.

"По време на кариерите ни, винаги сме си говорили. Винаги съм искал да го включа в отбора си, защото той е гениален и има психика на боец. Той е гений и знае какво да прави, но просто няма толкова атлетично тяло, за да представи това, което е в главата му. Аз съм атлетът - с инструкциите му и това, което ми показва, мога да изпълня неговите мисли и стратегии."

Според Скот, решението на Уайлдър именно той да заеме главната роля в подготовката, дошла много бързо след първото поражение на американеца.

Скот предрича много тежка вечер за отбора на Фюри.

"След като загуби от Фюри, буквално няколко часа по-късно аз вече бях въвлечен и планирахме заедно какво трябва да се направи.

Още тогава той ми каза 'Братле, сега ти си моята глава.' Още тогава знаехме какви промени трябва да направим и какво трябва да се подобри.

Това сработи перфектно. Вярвам, че едно от най-важните неща между боец и треньор е не само преподаването, но и химията в отношенията.

В този случай с моята психика и опит и възгледите ми върху бокса, примесени с нашите взаимоотношения и всичко, което Дионтей приема и учи сега - ще бъде много, много лоша вечер за Фюри в тази трилогия."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес