Зареждане

Треньорът на Нгану: Джошуа е подложен на натиск да се справи по-добре от Фюри

Треньорът на Нгану: Джошуа е подложен на натиск да се справи по-добре от Фюри
Публикувано на: Март 4, 2024 в 16:37 ч

Треньорът на Франсис Нгану Дюи Купър прогнозира победа със спиране на боя над Антъни Джошуа, когато двамата ще се бият в петък вечер. 

Купър беше попитан за прогнозата му за битката в Рияд, Саудитска Арабия, и отговори:

"Залагам на Франсис Нгану със спиране на боя."

"Всеки път, когато отиваме да се бием, целта ни е победа, но ние се опитваме да доминираме над противника и да го спрем", продължи той. "Така че, или победа с нокаут, или победа с единодушно решение, ще я приемем, но винаги влизаме с намерението да спрем този, който е пред нас."

Купър излъчваше увереност, когато говореше за способностите на боеца си, но в никакъв случай не оставаше с впечатлението, че Джошуа ще бъде лесна задача. 

"Очакваме с нетърпение 8 март, да покажем на света колко велик е всъщност Нгану и да отстраним Антъни Джошуа", каза той.

"Оценявам Джошуа като един от тримата най-добри е тежката в света днес - той е страхотен шампион. Той е олимпийски златен медалист, така че от тази ера той е един от най-великите. Оценяваме силата на удара му много високо. Именно това е толкова интригуващо в този мач - имате двама силни показатели на удара."

Двукратният световен шампион записа победи над Джърмейн Франклин, Робърт Хелениус и Ото Валин през 2023 г. Купър, когато го попитаха за мнението му относно тези представяния, които последваха последователни поражения от Олександър Усик, се пошегува, когато каза:

"Той се завърна.

"През 2023 г. той проведе три много впечатляващи поредни двубоя - изглеждаше невероятно. Той ще получи нещо различно; нещо, което светът на бокса никога не е виждал. Той ще усети тази буря, ще усети тази сила и ще усети този дух на истински воин на 8 март, който идва при него."

Олимпийският златен медалист се е бил в различни стилове като аматьор, а като професионалист се е изправял срещу велики боксьори като Усик и Владимир Кличко, но Купър смята, че Нгану представлява ново предизвикателство. 

"Той никога не се е изправял срещу някой като Франсис", каза той.

"Това е едва вторият боксов мач на Франсис, така че, разбира се, Франсис никога не се е изправял срещу някой като него. Но той е опитният боксьор; той е олимпиец; той е двукратен световен шампион. Никога не е преживявал нещо подобно на Франсис Нгану."

"Да направиш 10-рундов двубой в първия си мач е висока задача. Още по-голямо предизвикателство е да се биеш с непобедения шампион Тайсън Фюри, докато той все още е в разцвета на силите си. Знаех, че можем да се справим; бях доволен от начина, по който се получи. Тази вечер бях недоволен от двама души и това бяха двамата съдии, които ни отсъдиха загуба."

Купъ смята, че Джошуа ще изпитва натиск да надвие Фюри отново, за да последва сблъсък между тях, след като през декември спря Валин - съперник, срещу когото Фюеи също се би. 

"Не би трябвало да има допълнителен натиск, но абсолютно има.

"От години всички искат да видят кой е най-добрият от Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Така че, разбира се, има допълнителен натиск, но той няма да има значение, защото ние влизаме в битката, за да отстраним и победим Антъни Джошуа.

"Така че, независимо от това, през което преминава, той трябва да се изправи срещу този голям стар силен камерунец на име "Хищникът" Франсис Нгану. Така че това вече ще е достатъчно; всеки допълнителен натиск само ще го влоши."

Купър, който е натоварен със задачата да обучи своя боец, за да се изправи срещу двамата ожесточени съперници, беше попитан и колко различно предизвикателство са те двамата. 

"И двамата са трудни, защото и двамата са легитимни световни шампиони и боксьори от наистина високо ниво", каза той. 

"Трудно беше да се намерят спаринг партньори за Тайсън Фюри заради неговия стил. Той е боксьор с много измерения. Не обичам да използвам думата "по-лесно", защото няма нищо лесно в борбата за награди, но за този ангажимент беше много по-трудно да намерим подходящите спаринг партньори. Това е всичко; получихме правилните момчета. Франсис се е подготвил много интелигентно, много усърдно и всичко това ще си проличи на 8 март."

След изключително интригуващия сблъсък между Нгану и Джошуа вниманието на Купър се насочва към втория сезон на Team Combat League, който започва на 28 март. Драматичният първи сезон имаше огромен успех и феновете могат да очакват още нокаути от отборите, тренирани от боксовите легенди Мани Роблес, Джеф Мейуедър и Остин Траут.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес