Зареждане

Тервел Пулев: Имам още какво да работя, за да стигна по-добро ниво

Тервел Пулев: Имам още какво да работя, за да стигна по-добро ниво
Публикувано на: Април 10, 2018 в 07:21 ч
Източник: novsport.com
След 10-ата си победа на професионалния ринг Тервел Пулев се прибра в родината, а на летището го очакваше нов "мач", съобщава novsport.com.
 
Този път по великденска традиция - с яйца. Българският боксьор, който остава непобеден, след като във Виена нокаутира във втория рунд унгареца Ласло Пензеш, бе посрещнат от колоритна група приятели, които му честитиха Великден и го призоваха на дуел с яйца.
 
Въпреки че с охота и широка усмивка Пулев се включи в празничната традиция, професионалните му планове са далеч по-различни. Той самият усеща, че има нужда от почивка, след интензивната програма в последните месеци.
 
"От тук нататък не мога да кажа със сигурност. Може би лятото ще имам мач. Чувствам, че имам нужда от 1-2 седмици почивка, пък ще го коментираме и с моя треньор", каза Пулев пред bTV.
 
Той определи бързата победа над Пензеш като трудна, тъй като не е имал възможност да се запознае в детайли с предишни срещи на противника.
 
"Оценявам мача добре, с оглед на това, че е победа с нокаут. Надявам се, че ще извлечем поуки и ще ни придвижи по-напред в ранглистата. Не знаех абсолютно нищо за съперника си, нямаше никакви видеа. Беше трудно, концентрацията беше голяма. Това, че взехме абсолютно всички мерки и подходихме сериозно, даде резултат", каза Тервел.
 
„Надявам се да израствам с всеки следващ мач. Вярвам обаче, че имам още какво да работя, за да стигна по-високо ниво”, допълни боксьорът.
 
Треньорът Борислав Бояджиев пък разкри, че от тук нататък Тервел ще се стреми към по-малко мачове, но с по-качествени противници.
 
"Доволен съм, че подходихме сериозно като подготовка. Последните седмици направихме много тежки спаринги. Това липсваше и се видя като пропуск в мача с Брюдов. Тервел излезе много концентриран на ринга, успя да вкара удар в първия рунд.
 
Нямахме никаква представа какъв е противникът, какъв гард е, колко е висок, как изглежда. Беше трудно да се подготвяме на тъмно, за разлика от тях, които имаха възможност да гледат видеа. Започнахме още в началото да търсим варианти и се отвори възможност още в първия рунд Тервел да нанесе удар", каза специалистът.
 
„Колкото до мач за титла – трябва първо да уточним за каква титла говорим. Това, което аз много искам е да стигнем до мач за европейска титла колкото може по-скоро. Но за това е необходимо по-сериозна подготовка”, завърши Бояджиев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес