Зареждане

Тайсън Фюри иска да купи ФК Моркамб

Тайсън Фюри иска да купи ФК Моркамб
Публикувано на: Октомври 22, 2022 в 00:00 ч
Мислите на Тайсън Фюри напоследък не са заети само с битки.

Следващият двубой на "Gypsy King" бешее официално обявен. На 3 декември той ще се срещне с Дерек Чисора за трети път в Лондон. Успоредно с това Тайсън мисли да напусне бокса и какво ще прави след пенсионирането си. Изглежда, че е намерил добър вариант във футбола.

Фюри обмисля закупуването на футболен клуб Моркамб от Aнглийската лига 1. Тайсън вече работи с ръководството на "Скаридите", като логото на неговата марка Gypsy King се вижда на шортите на играчите по време на мачове. Освен това Тайсън притежава спортната инфраструктура на Моркамб и тренира там.

Сега обаче боксьорът мисли по-широко, ще си купи клуб и ще започне да инвестира. Фюри разкри това в интервю с бившия собственик на Кристъл Палас Саймън Джордан в talkSPORT. В самия край на разговора Тайсън попита опитния Джордан за съвет:

„Бърз въпрос: Мисля да купя футболен клуб Моркамб, те в момента играят в Първа лига. Така че реших да инвестирам милиони в тях."

Джордан отговори шеговито:

„Като инвестираш, имаш предвид да им хвърляш пари. „Инвестиране“ е грешен термин“. 

Тайсън не се смути, но не спори:

„Да, всъщност, хвърлям им пари и им помагам да се издигнат. Предложиха ми да купя футболния клуб Моркамб. 

Във всеки случай притежавам всички съоръжения за тренировки и залата за тренировки. Така че кой знае ? Може би гледате собственик на футболен клуб."

Ако Тайсън се реши на подобна стъпка, той ще има сериозна работа. След 13 мача Моркамб са на последно място в класирането на Лига 1 и рискуват да изпаднат още по-надолу.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес