Зареждане

Тайсън Фюри активира клаузата за реванш с Усик

Тайсън Фюри активира клаузата за реванш с Усик
Публикувано на: Май 23, 2024 в 02:00 ч
Тайсън "Gypsy King" Фюри не се отпусна и обяви няколко дни след загубата, че е активирал договорна клауза, свързваща го с реванш срещу Александър Усик.

Залогът във втората битка ще бъде още по-голям за Фюри. Това ще бъде последният му шанс да докаже, че наистина е най-добрият боксьор в тежка категория от сегашното поколение. Толкова много ще бъде заложено в битката, за която саудитците условно резервираха дата на 12 октомври в Рияд. Същата дата вече е потвърдена от самия Франк Уорън, британският промоутър на Фюри.

„След консултации с екипа и семейството си, Тайсън Фюри потвърди, че ще активира клаузата си за реванш с Александър Усик. Това ще се случи на 12 октомври в Рияд и ние ще направим всичко необходимо, за да вземем всички пояси обратно в Англия. Всичко или нищо е. Поздравления за Усик, нека се наслади на победата и славата сега, но ние ще се видим отново през октомври.“, каза Уорън пред сървъра на talkSPORT.

Сега Тайсън вече знае как се движи Усик, така че може да направи всякакви промени в подготовката си. Впоследствие ще видим дали способностите му ще са достатъчни за това украинско животно. Шампионският пояс на IBF вече няма да бъде включен в реванша, защото ще бъде освободен в началото на юни за двойката Даниел Дюбоа - Филип Хргович.

След последния си успех, Александър Усик стана новият номер едно в класацията P4P (във всички тежести) на списание The Ring. Тази класация ни казва, че в момента той е най-добрият боксьор в света. Наоя Иноуе, Терънс Крауфорд и Канело Алварес дишат във врата му.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес