Най-големият сайт за бойни спортове

       

Собственик на боксов клубов разказва как е отървал Тайсън от затвора

Собственик на боксов клубов разказва как е отървал Тайсън от затвора
Публикувано на: Декември 6, 2017 в 18:24 ч
Източник: businessinsider.com
Изпратено от: фаро
Интересна история за проблемното минало на железния Mike Tyson, изпратена от Фаро. Ако и вие имате желание да допринесете с полезно съдържание за всички фенове на бойните спортове - вижте тук.

Bruce Silverglade е собственик на боксовия клуб "Gleason's Gym", която е една от най - известните в света.
Благодарение на този факт, той има много добри истории за разказване работейки с големите боксови звезди. Една от тях е как е помогнал на Майк Тайсън да избегне затвора уреждайки го да полага обществено полезен труд, като помага на децата в залата.

Почти всеки голям боксьор през последните 50 години се е или учил да се боксира в Gleason's, или е правил подготвителен лагер там. Легендарни бойци, като Мохамед Али, Майк Тайсън и звездата на новия век - Флойд Мейуедър са тренирали там.

През годините,  Silverglade е опознал почти всеки боец, който е преминал през вратите на неговият клуб. В това число влиза и Тайсън, който е израстнъл в Ню Йорк и е прекарал доста време тренирайки в залата.

Една от най - запомнящите се истории за Железния идва след като, често проблемния боец бива арестуван през 2003 година за сбиване с туристи в лоби на бруклински хотел. Трима туристи от Пенсилвания влизат в лобито на хотел "Marriott" който се намира в центъра на Бруклин. След като купонясват цяла нощ, срещат Тайсън, като го молят за автограф, той отказва и така се стига до сбиването.

Някои източници посочват, че двама от тях са предизвикали боят с Тайсън, заплашвайки го с прът, като се предполага, че са имали и оръжие. Тайсън е арестуван по обвинение на нападение и безразсъдно поведение.

Silverglade разказва, че разследващ адвокат му се е обадил за да го помоли да убеди екипа на Тайсън да склони боеца да говори с разследващите. Областният екип от адвокати е воден от Charles Hynes - бивш боксьор при аматьорите, който смята, че Тайсън отново е изтеглил късата клечка - разказва Silverglade, но е трябвало да разследва случая заради известносттана Тайсън и неговото досие.
 
"Казах му, че ще говоря с екипа на Майк, но така и така говорим по телефона, защо не положи обществено полезен труд ? Ще изработи 100 часа в клуба" - спорели Silverglade в интервю пред Business Insider

Hynes хареса идеята, така както и адвоката на Тайсън, Mel Sachs, който тренира по същото време в залата. Но Тайсън отказва понеже смята, че признавайки се за виновен би го изправило пред гражданско дело, смята Silverglade

Рано през следващата година, Тайсън се съгласява да приеме сделката дни преди да започне процесът срещу него. Като част от сделката, трите обвинения за дребни престъпления ще бъдат свалени, но ще трябва да се признае за виновен за хулигански прояви. В замяна на това, Тайсън ще трябва да се подложи на 100 часа обществено полезен труд, работейки с децата в Gleason's, както и 6 месечни консултации с психолог.

На първия ден, Тайсън е трябвало да се появи за 30 минути за да оправи документацията. В крайна сметка остава там 2 часа, работейки по програмата за деца в неравностойно положение.
 
"Още на първия ден тук нямаше медия на света, която да не бе тук. Hynes беше там за да наблюдава. Японските камери бяха тук, както и европейските." каза Silverglade.

По съвпадение, Hilary Swank бе също в залата в него ден, тренирайки с легендарния боксов треньор Hector Roca за ролята и в "Million Dollar Baby". Според Silverglade, Swank е била доста объркана, защо камерите са били насочени към Тайсън, а не към нея.

Silverglade работи от доста дълго време по неговата програма "Да дадеш мечта на дете" която предоставя на деца в крехка възраст възможността да се учат на бокс, давайки им членска карта за клуба, инструкции и екипировка.
 
"Това е просто чудесно. Това е перфектния начин да се допринесе към обществото, на децата и на Бруклин." каза Hynes по него време.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Greg Hardy искам да стана Mike Tyson на UFC

Greg Hardy искам да стана Mike Tyson на UFC
Greg Hardy иска да е като Mike Tyson, но в MMA
Новини » август 28, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook